Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente - bună, cremoasă și autentică. Sursa - Pexels
Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente - bună, cremoasă și autentică. Sursa - Pexels
Ricotta poate fi făcută chiar în casă și este proaspătă și ușoară. Cremoasă și parfumată, ricotta are o aromă delicată de lapte, care se topește în gură.

Ricotta este un produs lactat folosit, pe scară largă, în bucătăria italiană, atât pentru preparate dulci, cât și sărate. De asemenea, poate fi savurată și pe o felie de pâine. Calitatea ricottei, făcute în casă, depinde de cea a laptelui din care este făcută și de prospețimea acestuia.

Puteți obține  ricotta mai slabă sau mai grasă, în dependență de  tipul de lapte folosit: de vacă, oaie, capră, bivoliță. Pentru a o face mai cremoasă, puteți adăuga 100 grame de smântână lichidă proaspătă la un litru de lapte.

Brioșe cu aromă de pizză: super gustoase și ușor de preparat

Procesul rapid și ușor de preparare a ricottei se poate repeta și acasă din ingrediente simple pe care le avem în bucătărie: lapte, lămâie sau oțet. Nu vom avea ricotta adevărată, ci un produs lactat foarte bun, asemănător cu ricotta, cu gust delicat și foarte versatil în bucătărie, potrivit piuricette.it.

 

Ingrediente pentru 250 grame de ricotta:

 

un litru de lapte integral de înaltă calitate,

suc de jumătate de lămâie filtrat

sau 20 grame de oțet de mere,

sare după gust.

 

Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie

 

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică. Preparare

 

Într-o cratiță se pune, la fiert, laptele.  Acesta trebuie să ajungă la o temperatura de 45 de grade, dar să nu dea în clocot.  Cratița se ia de pe foc, se adaugă zeama de lămâie și sare și se amestecă cu telul.

Se acoperă cu un capac, timp de 10 minute. Apoi laptele se scurge printr-o sită, pusă peste un vas în care se va a colecta zerul scurs.

Tartă de ciocolată și banane: fără făină și fără coacere. Este atât de bună, încât se termină cât ai clipi de pe mese

Lăsați cașul să se scurgă, apoi se mută din sită într-un bol, care se acoperă cu un prosop și se dă la frigider pentru aproximativ 3 ore.

În zerul scurs adăugați 150 grame de lapte integral și repetați procedura descrisă mai sus, până când  ricotta formată se transferă într-o formă și se dă la frigider. Pentru aromă, puteți adăuga  în ricotta ardei iute, busuioc sau pătrunjel, toate după gust.

Zerul rămas este un produs derivat din lactate, care poate fi folosit în rețetele de pâine sau deserturi.

 

 

Salată tropicală proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun

 

 

Salata tropicală este o salată neobișnuită, deoarece din fructe și creveți. Această rețetă este o idee excelentă pentru cină, atunci când suntem obosiți și nu avem chef să stăm în fața aragazului.

Vă propunem această rețetă fantastică: salata tropicală, care se prepară în mai puțin de 10 minute și se folosesc ingrediente proaspete și de vară.

Cu această rețetă îmbietoare își vei uimi oaspeții. Vei folosi mango, creveți, ceapă de roșie,  pătrunjel și pepene verde. Salata va fi asezonată cu un sos dulce-acrișor. 

Clătite din dovlecei, gata în 5 minute. Ce să adaugi în aluat ca să fie super moi și delicioas

Ingrediente pentru 2 persoane

500 gr de creveți proaspeți,

pătrunjel după gust,

1 mango,

1 felie de pepene verde,

1 ceapa roșie,

două linguri de ulei,

suc de lămâie,

1 linguriță de zahăr brun,

sare.

Aripioare de pui glazurate, care dispar într-o clipă de pe masă. Trucul care le face rumene și crocante

 

Pregătirea salatei tropicale

 

Curățați bine creveții proaspeți, clătiți-i mai întâi sub apă, apoi îndepărtați-le capul și coaja. Tăiați spatele creveților cu un cuțit mic și îndepărtați  intestinul, încercând să nu îl rupeți.

Puneți creveții, pentru câteva minute, într-o tigaie încinsă, în care ați adăugat un strop de ulei. Curățați și tăiați mango și pepene verde în bucăți mici. Separat, tăiați ceapa roșie și pătrunjelul.

Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar 

Combinați toate ingredientele într-un bol, în care ați pus și creveții gătiți. Amestecați ușor cu o lingură.

Într-un castron mic puneți uleiul, zeama de lămâie și zahărul brun. Amestecați rapid cu o furculiță.  Se adaugă sosul în salata care se dă la frigider pentru aproximativ o ora, apoi se servește rece. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel