Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor
Profitul net al Google a crescut cu 17% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari, plasându-se însă sub estimările analiştilor, după ce cheltuielile companiei au urcat puternic, cu 54%, în urma unei campanii de angajări fără precedent, transmite Reuters.
Creşterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja îngrijoraţi că noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedere profitabilitatea pentru a se concentra pe creşterea veniturilor, scrie Mediafax.
Acţiunile Google au pierdut peste 5% în prelungirea şedinţei bursiere de joi de la New York, deşi venitul net al companiei a urcat cu 29%, la 6,54 miliarde de dolari, peste aşteptările pieţei.
Analiştii anticipează că Larry Page va continua să investească în produse noi, care să deschidă o ofensivă agresivă în sectoare precum reţelele sociale şi gadget-urile mobile.
Managementul Google a arătat joi că avansul puternic al cheltuielilor face parte din strategia companiei de a urmări oportunităţi de afaceri de miliarde de dolari.
Cheltuielile operaţionale ale companiei au urcat cu 54% în primul trimestru, la 2,84 miliarde de dolari. Google a angajat peste 2.000 de persoane în primul trimestru şi a acordat, de la începutul acestui an, o mărire de salariu de 10% întregului personal. Planul de angajări pentru acest an depăşeşte 6.000 de posturi.
Page (38 de ani), care a preluat la începutul acestei luni postul de director general de la veteranul Eric Schmidt, a luat cuvântul pentru numai câteva minute în conferinţa de joi cu analiştii, dezamăgindu-i pe cei care doreau să afle mai multe despre strategia sa de a revigora inovaţia şi creşterea la Google.
Noul CEO şi-a exprimat optimismul legat de viitorul companiei, apoi a părăsit conferinţa, lăsându-i pe ceilalţi directori executivi să răspundă la valul de întrebări din partea analiştilor.
Principalele aşteptări legate de mandatul lui Page sunt promovarea inovaţiei şi reducerea birocraţiei la Google, care se luptă de câţiva ani cu rivali ca Facebook şi Apple. Comentariile sumare de joi nu au reuşit însă să dea încredere Wall Street în privinţa schimbării de management.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News