REZULTATE VOT prezidențiale. Palada, către Barna: Așteptați degeaba
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna a precizat la România TV că e încrezător că va intra în turul II al alegerilor prezidențiale, deși toate exit poll-urile arată că Viorica Dăncilă l-a învins pe Dan Barna.

Dan Barna se bazează pe faptul că rezultatele de la exit poll nu ar include diaspora și sunt de la ora 19:00, când mai erau încă două ore de vot. El a precizat că se așteaptă ca diferența să fie făcută de doar câteva mii de voturi și să intre astfel în turul II.

Sociologul Mirel Palada, cel care a prezentat datele Sociopol (18% Dăncilă - 16% Barna) i-a explicat prezidențiabilului USR-PLUS că rezultatul e clar.

Dan Barna a precizat că se așteaptă ca 45% din voturile din diaspora ”să vină către mine” în condițiile în care diaspora aduce aproximativ 7-8% în plus față de nivelul național.

Palada: Îmi pare rău să vă dau vestea asta. Așteptați degeaba

„Probabil că nu a ajuns la dumneavoastră metodologia sondajului. Rezultatele pe care le-am publicat noi de la Sociopol, 18% Dăncilă și 16% Barna, sunt consecința calculului diasporei. Am luat diaspora în considerare, inclusiv participarea numeroasă la vot de peste 650.000 de persoane.

Am adăugat ipoteza cea mai conservatoare pentru Dăncilă și cea mai favorabilă pentru dumneavoastră. Nu v-am dat 45% (n.r. - din voturile diasporei) ci 60%! Și chiar cu 60% din voturile din străinătate tot 16% luați. Părerea mea e că așteptați degeaba alte numărători parțiale. Aveți o șansă foarte mică, diaspora are deja contribuția ei în acest sondaj. Și la europarlamentare am folosit exact aceeași metodologie. Îmi pare rău că trebuie să vă dau vestea asta”, a precizat Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel