Rezultate Evaluare Națională 2022. Verifică notele afișate pe edu.ro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andy Barbour)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andy Barbour)
Rezultate Evaluare Națională 2022. Verifică notele afișate pe edu.ro. Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Rezultate Evaluare Națională 2022. Peste 82% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională, anunță Sorin Cîmpeanu. Potrivit ministrului, este vorba despre „un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani”.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, că, în general, Evaluarea Națională a fost organizată mai bine anul acesta decât anul trecut și au fost mult mai puține incidente.

Numărul candidaților înscriși a fost cu 24.000 mai mare decât în ultimii ani, iar prezența a fost de 95.5%.

„Numărul mediilor peste 5 este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani, de peste 80%, mai exact 82,3%”, a adăugat ministrul, conform Mediafax. 

Au fost 85,9% note peste 5 la limba română față de 84% anul trecut, iar la matematică notele de peste 5 au fost 77,5% față de 67,4% anul trecut, creșterea fiind aici de 10 procente.

Județul cu ponderea cea mai redusă a notelor de peste 5 este Teleorman, iar cu cea mai mare pondere Clujul - 92,7% .

Bucureștiul are 91,6% note peste 5.

Rezultate Evaluare Națională 2022. Contestaţiile pot fi depuse joi (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi vineri (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Rezultate Evaluare Națională 2022. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Vezi rezultatele de la Evaluarea Națională 2022.

Rezultate Evaluare Națională 2022. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 

Rezultate Evaluare Națională 2022. "Candidaţii care depun/transmit contestaţiile  completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.” transmite Ministerul Educaţiei.

Rezultate Evaluare Națională 2022. Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie. Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută, conform Adevărul.

Rezultate Evaluare Națională 2022. Calendar Evaluare Naţională 2022

14 iunie 2022 Limba şi literatura română — probă scrisă

16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă

17 iunie 2022 Limba şi literatura maternă — probă scrisă

23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestaţiilor

24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestaţiilor 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluţionarea contestaţiilor

30 iunie 2022: Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Peste 6.600 de elevi au absentat de la prima probă a Evaluării Naționale

Potrivit Ministerului Educației, la proba la Limba română au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.668 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

"Trebuie să ținem seama de faptul că anul acesta, pentru prima oară, elevii care au dus România pe podiumurile internaționale, locurile 1,2 și 3 la olimpiadele internaționale, au avut dreptul să nu se prezinte la Evaluarea Națională având asigurat accesul în liceu într-o clasă corespunzătoare profilului olimpiadei la care au obținut premii, peste numărul de locuri și fără Evaluare, deci mai mult de 100 de elevi. La aceștia se adaugă și elevii care au obținut premii la olimpiadele națiuonale”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel