Data publicării:

Rezultate Bacalaureat 2019. Promovabilitate Hunedoara

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Examenul de Bacalaureat, promovat de 66,17 % dintre candidaţi; doi elevi au obţinut media 10.

Un procent de 66,17% dintre absolvenţii de liceu din judeţul Hunedoara au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară, doi dintre candidaţi obţinând medii de 10, potrivit datelor oficiale prezentate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.

"Primele rezultate afişate înainte de etapa înregistrării şi soluţionării contestaţiilor indică un procent de promovabilitate la nivel judeţean de 66,17%, faţă de 67,2%, procent înregistrat la nivel naţional, clasându-ne, în acest moment, pe locul 18 în ierarhia judeţelor", a declarat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Pe de altă parte, doi dintre candidaţi, Maria Alexandra Pleşa, de la Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Brad, şi Nicolae Răzvan Vârtan, de la Liceul Teoretic "Traian Lalescu" Hunedoara, au obţinut media 10 la examen.

La examenul de Bacalaureat s-au înscris 2.858 de candidaţi, dintre care au fost prezenţi 2.725 de elevi şi au promovat 1.803 elevi.

Datele statistice arată că 385 de candidaţi au obţinut medii cuprinse între 9 şi 9,99, alţi 508 fiind notaţi între 8 şi 8,99. Un număr de 478 de candidaţi au promovat examenul cu medii între 7 şi 7,99, iar 430 de elevi au trecut Bacalaureatul cu medii între 6 şi 6,99.

Analiza rezultatelor obţinute de absolvenţi se va realiza în cadrul primei întâlniri de lucru cu directorii unităţilor de învăţământ, iar una dintre măsurile propuse de conducerea IŞJ Hunedoara va fi recorelarea ofertei educaţionale cu performanţele înregistrate la nivelul fiecărui liceu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel