Data actualizării:
Data publicării:

Rezultate alegeri 2024: Marii pierzători și cine e bun de dat explicații. Cad capete?

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Primele informații din exit-poll-uri arată o situație bine definită a votului. 

Alianța PSD - PNL ar fi luat, conform exit-poll-ului, 54% din voturile pentru alegerile europarlamentare. Pe al doilea loc ar fi AUR, cu 14%, urmat de ADU cu 11% și UDMR 5%. 

În urma votului, cel puțin așa cum arată datele de moment, remarcăm doi mari pierzători: REPER și SOS. Dacian Cioloș a ratat Parlamentul European, acolo unde partidul Dianei Șoșoacă nici nu a avut șanse să ajungă.

Pe de altă parte, problema și mai mare apare chiar la partidele din ”top”. Dacă PSD a crescut în vot semnificativ (35%), PNL a stagnat sau putem spune că a crescut timid (28%), în marja de eroare, dar USR-ul, cu toată alianța făcută, s-a dus în cap, la jumătate chiar, față de alegerile europarlamentare precedente. Liderul de partid, Cătălin Drulă, e bun de dat explicații. AUR a căpătat avans, pe de altă parte, cu aproximativ 5%. 

Între timp, Nicolae Ciucă, președintele PNL a ieșit cu declarații în noapte afirmă că ”rezultatul nostru este cât se poate de bun, ţinând cont de faptul că, nu cu mult timp în urmă, aceleaşi sondaje ne clasificau undeva la 14-16%. Iată, PNL obţine 28% şi, în felul acesta, putem să menţionăm că este un rezultat obţinut după cinci ani de guvernare. Guvernarea erodează". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel