Data publicării:

Rezultat alegeri europarlamentare. „Să nu lăsăm frustrările personale să ne întunece gândirea!”

Autor: Adrian Severin | Categorie: Politica
WhatsApp
Dăncilă la vot
Dăncilă la vot

Fostul europarlamentar (PSD) Adrian Severin a analizat rezultatul la alegerile europarlamentare care au avut loc pe data de 26 mai și înfrângerea suferită de PSD.

„Experimentul suveranist eșuat"!

Așa să fie oare? Adică au avut dreptate USR, Plus, PNL și PMP, că PSD scoate România din UE?! Nu cred.

Cuvântul „experiment" induce din start ideea că întreg discursul suveranist din ultimii ani și acțiunile politice, este drept timide, în care s-a concretizat, nu au fost decât o încercare oarecum speculativă și frivolă. „Cacialmaua nu a ieșit, deci haideți să ne vedem de treabă!"

Dacă a fost așa, suveraniștii români, și PSD în mod special, merită blamul. Nu însă și înlocuirea mesajului suveranist și a politicii inspirate de el cu mesajul și o politica antinațională și antidemocratică a partidelor globaliste.

Suveranismul românesc nu este nici național-populism nici euroscepticism. El nu se opune federalismului european, ci imperialismului german sau germano-francez. Care era alternativa? Acceptarea colonialismului?

PSD trebuie să renunțe la suveranism (alternativa la „suveranism" să fie oare „muie Dragnea"?) și „să își definească valorile"! – spun foști și actuali lideri pesediști, sub imperiul panicii produse de invalidarea așteptărilor pentru alegerile europarlamentare și condamnarea nedreaptă la închisoare a „liderului maxim", necontestat până mai ieri. Nu știu la ce valori se referă acest îndemn, dar apărarea suveranității naționale nu este incompatibilă cu doctrina social-democrată și nici cu calitatea de membru UE.

Suveranismul românesc a fost reacția la hegemonismul globalist care și-a făcut din justiția selectivă si poliția politică arma pentru punerea sub tutelă a României. A cere abandonarea lui este egal cu a propune abandonarea statului național român și capitularea în fața globalismului colonizator.

Dacă am susținut și încă mai susțin edificarea unei democrații transnaționale europene, este tocmai pentru a securiza existența statelor-națiune amenințate de plutocrația globalizată aflată în afara oricărui control democratic, pe de o parte, precum și de oligarhismul internaționalist al națiunilor imperiale, pe de altă parte. Este nevoie de o Europă unită și puternică numai pentru a civiliza capitalul global și a securiza națiunile europene, garantându-le pacea, libertatea, prosperitatea și demnitatea.

Suveranismul PSD nu este o carte eșuată, ci, cel mult o încercare ratată din două motive: lipsa de claritate în comunicarea mesajului și lipsa abilităților tactice ale celor care l-au promovat. Nu trebuie deci renunțat la suveranism, ci explicat mai bine și servit de lideri politici mai capabili și mai de caracter.

Confuzia cu eurosceptismul

Confuzia dintre suveranism și euro-scepticism nu provine în primul rând din ambiguitatea conceptului, ci din demonizarea lui de către propaganda adversă, aflată în slujba hegemonilor UE. Ar fi mai bine oare, ca în locul demontării acestei propagande, să uităm de concept? Iar asta ca să putem reface legăturile cu stânga-caviar a UE, care lepădându-se de valorile care au consacrat-o, s-a pus dinnou la remorca imperialismului occidental, așa cum a făcut-o și la începutul Primului Război Mondial, când a aprobat creditele de război? Este oare cordialitatea acestei pseudo-stângi pseudo-democrate în relația cu PSD un scop în sine?

Dacă suveranismul nostru, de altfel foarte timid, a supărat factorul extern care vrea să ne domine, nu înseamnă că trebuie să renunțăm la el, ci să luptăm mai bine și să îl promovăm mai eficient.

Să capitulăm acum pentru că am pierdut o bătălie sau să credem că înfrângerea suferită este definitivă? Evident că nu! În prima ipoteză, să ne reamintim că într-un război o singură bătălie contează: ultima. Iar în ipoteza din urmă, că nu suntem învinși definitiv decât atunci când renunțăm la a încerca să ne mai ridicăm.

Este regretabil că o victimă a justiției selective și statului polițienesc, cade pradă tentației de a profita de nefericirea altei victime, pentru a-și deversa frustrările recomandând întoarcerea la dogmatismul stângii internaționaliste a secolului trecut.

Dacă o grupare politică mai merită susținută în România și mai poate avea viitor aici, aceea este cea care în plan intern va găsi calea reconcilierii românilor cu ei înșiși, iar pe plan extern va promova suveranismul într-o Europă politică / unită a națiunilor libere, prospere și egale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel