Data publicării:

Rezoluţie DECISIVĂ adoptată la Bruxelles, la iniţiativa lui Victor Negrescu

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
La iniţiativa europarlamentarului Victor Negrescu, Comisia pentru Educaţie şi Cultură (CULT) din Parlamentul European a adoptat marţi rezoluţia "Viitorul educaţiei europene în contextul Covid-19". 

Documentul solicită Comisiei Europene o intervenţie hotărâtă, inclusiv sub forma unor alocări financiare mai consistente, pentru a susţine sistemul de educaţie, a reduce decalajele dintre regiuni şi statele membre, precum şi pentru a asigura accesul tuturor elevilor, studenţilor şi cetăţenilor europeni la educaţie şi formare de calitate.

"Este un document extrem de important, încă un semnal pe care atât eu, personal, cât şi Comisia pentru Educaţie şi Cultură îl transmitem pentru a determina Comisia Europeană şi statele membre să sprijine educaţia, să investească masiv nu doar în tehnologie şi în digitalizare, dar şi în resursa umană. Criza coronavirus a amplificat inegalităţile sociale şi a blocat accesul la educaţie pentru mulţi copii din zone dezavantajate, în general zone rurale sărace, fără acces la Internet şi la dispozitive mobile de conectare şi comunicare.

În România, aproape 1.000.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la Internet, deşi şcoala a început de mai bine de o săptămână. În faţa unor astfel de realităţi, accesul egal la educaţie, dezvoltarea competenţelor digitale şi investiţiile masive în educaţie trebuie să fie priorităţi atât pentru autorităţile naţionale, cât şi pentru Uniunea Europeană", a declarat Victor Negrescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel