Revoluționarii, apel către Iohannis și Dăncilă: Reîntregirea drapelului cu stema oficială a României
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
„Asociația Identitatea Revoluției Române din Decembrie 1989 Tg. Mureș” face un apel către Guvern și Președinție pentru „reîntregirea Drapelului de Stat cu stema oficială a României”.

Revoluționarii târgumureșeni cer Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist instaurat în România (SSRMLIRC), Secretarului de Stat Laurențiu Florian Coca, Guvernului României și Președinției, reîntregirea stemei României pe tricolor.

„Considerăm că la 30 de ani de la VICTORIA REVOLUȚIEI RROMÂNE din DECEMBRIE 1989 ar fi momentul potrivit ca simbolul oficial și major al suveranității și independenței noastre să-și recapete măreția cuvenită prin reântregire cu stema actuală.

În pornirea curajoasă pentru dărâmarea sistemului comunist, în decembrie 1989, revoluționarii au decupat stema comunistă de pe drapel fără a se gândii că timp de 30 de ani autoritățile statului nu vor binevoi a repune noua stemă asupra căreia s-a pronunțat prin lege, pe drapelul național.

Considerăm că nenumăratele jertfe aduse de-a lungul istoriei sub acest tricolor, ne obligă moral la aplicarea stemei de stat pe drapel”, susțin revoluționarii târgumureșeni, într-un comunicat al Asociației.

Aceștia au mai transmis autorităților române disponibilitatea în ceea ce privește colaborarea pentru „realizarea acestui deziderat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel