Revoluția magazinelor de lux. Proiectul din Qatar destinat consumatorilor
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Industria brandurilor de lux a avut de suferit de pe urma pandemiei, însă noile proiecte oferă un suflu de noutate modului în care clienții pot face achiziții. 

Industria globală a comerțului cu amănuntul are o valoare estimată la 20 de miliarde de euro. Este o afacere mai mare decât ne putem imagina și care s-a schimbat dincolo de recunoaștere în ultimii 10 ani. 

Retailerii au fost nevoiți să își regândească strategiile pentru a concura pe piață. Din ce în ce mai multe mărci au trecut doar la vânzarea online, pe măsură ce vânzările digitale cresc.

De asemenea, pandemia a modificat sectorul de retail, aducând sfârșitul multor magazine cu deschidere la stradă, deoarece restricțiile au închis publicului magazinele. 

Vânzarea bunurilor de lux a scăzut

Brandurile noi nu au ieșit din pandemie nevătămate. În 2020, vânzarea de bunuri de lux a scăzut între 25% și 45%. Analiștii de la Boston Consulting Group prezic că industria își va reveni din 2023.

Chiar dacă comercianții încep să vadă un fel de normalitate care revine în industria cu amănuntul, mai ales că magazinele s-au redeschis în majoritatea țărilor, simpla revenire la vechile obiceiuri de cumpărături nu a fost o regulă pentru toată lumea.

Un mall de lux în Qatar

În orașul Lusail din Qatar, un milion de metri pătrați de inovație a retailului sunt în construcție. Euronews a obținut acces exclusiv la acest mega mall de mai multe miliarde de euro numit în mod potrivit Place Vendome, după piața din inima Parisului.

O mare parte din decorul din interior este inspirat și din capitala Franței. Rotunda imensă imită Grand Palais, chiar și în alegerea culorii.

Este așteptat ca spațiul să încorporeze cea mai recentă tehnologie. Directorul de proiect, Sean Kelly, a explicat pentru Euronews că există o soluție „Găsește-ți mașina” ca parte a aplicației Place Vendome. Aplicația va acoperi toate lucrurile legate de mall pentru a „se asigura că toată lumea este conectată”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel