Data actualizării:
Data publicării:

Revoluția din 1989. Generalul Ranco Pițu: Am vrut să o audiem și pe Mihaela Rădulescu. Nu mi-a răspuns niciodată, deși mi-a citit mesajul

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mihaela Rădulescu
Mihaela Rădulescu

La Revoluția din 1989, a murit și jurnalistul francez Jean Louis Calderon. 

Într-o fotografie, Mihaela Rădulescu apare stând în genunchi, alături de mai mulţi jurnalişti străini la catafalcul cameramanului francez Jean Louis Calderon.

Cătălin Ranco Pițu, procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din martie 2020, a spus că și-ar fi dorit să o audieze și pe Mihaela Rădulescu, în calitate de martor. Vedeta însă nu a răspuns niciunei solicitări.

„Am dorit să discutăm inclusiv cu Mihaela Rădulescu. I-am aflat numărul de telefon, am apelat-o în mai multe rânduri, i-am trimis și un mesaj pe care știu că l-a citit, însă nu mi-a răspuns niciodată. I-am zis cine sunt și că îmi doresc ca atunci când va fi în țară să avem o discuție despre ce cunoaște ea. Voiam să o audiez în calitate de martor”, a zis generalul Cătălin Ranco Pițu la DC News și DC News TV.

Apoi, generalul Cătălin Ranco Pițu a vorbit despre Jean Louis Calderon, un jurnalist francez decedat la București în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

„Jean-Louis Calderon a murit strivit de un tanc al Armatei Române ca urmare a unui incident cu o mașină Dacia. Au fost audiați toți din acea mașină”, a mai spus generalul Cătălin Ranco Pițu. Mihaela Rădulescu apare într-o poză, stând în genunchi, alături de mai mulţi jurnalişti străini la catafalcul cameramanului francez Jean Louis Calderon, decedat în 22 decembrie 1989. 

Laura Duță, realizatoarea emisiunii „Culisele justiției” de la DC News și DC News TV, a spus că mărturia Mihaelei Rădulescu ar fi putut fi o pagină de istorie, nefiind, sub nicio formă, un subiect de cancan.

„Mihaela Rădulescu nu a fost singurul civil înarmat, au fost zeci de mii de civili înarmați. Din CC s-au înarmat primii civili. Intrând în sediul Comitetului Central, au găsit pe jos armamentul lăsat pur și simplu acolo de membrii din Direcția a Cincea și militari USLA. Au fost zeci de pistoale automate, cu muniție de război, lăsate pe podea sau în anumite încăperi nepăzite din CC. Și așa au ajuns primii civili înarmați. Unii le-au și folosit”, a mai zis generalul la DC News și DC News TV.

Youtube video image

VEZI ȘI: Generalul Ștefan Gușă, frază-cheie despre pericolul venit de la ruși. După 30 de ani, vedem că a avut dreptate / video - https://www.dcnews.ro/generalul-stefan-gusa-fraza-cheie-despre-pericolul-venit-de-la-rusi-dupa-30-de-ani-vedem-ca-a-avut-dreptate-video_912810.html

CITEȘTE ȘI: Mitul teroriștilor de la Revoluție. Gen. Cătălin Ranco Pițu: Cine erau oamenii în combinezoane negre / video - https://www.dcnews.ro/mitul-teroristilor-de-la-revolutie-gen-catalin-ranco-pitu-cine-erau-oamenii-in-combinezoane-negre-video_912813.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel