Revoltă la Kremlin, după înfrângerea din Harkov și asasinarea fiicei lui Dugin. Hartmann: Ei asta voiau să vadă de la Putin și Putin nu a făcut-o
Înfrângerile din regiunea Harkov și asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin au creat ecouri puternice la Kremlin, potrivit analistului de politică externă H. D. Hartmann.
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre presiunile exercitate asupra lui Vladimir Putin, după contraofensiva ucraineană din regiunea Harkov și după asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin:
„Îmi e foarte greu să știu ce se întâmplă la Kremlin, pentru că acolo lucrurile întotdeauna au fost opace. Una spune Peskov, alta se întâmplă. Sunt convins, însă, că după eșecul înfrângerii în fața contraofensivei ucrainene, din toate datele pe care le am, a existat o revoltă naționalistă, în special în media naționalistă, mai ales că ei acolo nu au Facebook și nu îi cenzurează nimeni. Au alte site-uri de social media și naționaliștii sunt foarte puternici. A fost o revoltă la adresa administrației Putin atunci când și-au dat seama, la 3-4 zile după ce a început contraofensiva ucraineană, că au pierdut zona Harkov.
Presiunea naționalistă asupra lui Putin este enormă, el nefiind un naționalist, ci un imperialist, un dictator ce vrea să stea la putere toată viața. Această grupare naționalistă este reprezentată pe de o parte de Dughin, iar moartea fiicei lui i-a întărâtat, pentru că nu a existat o reacție. Moscova nu a reacționat la această crimă pe care acești naționaliști o consideră ca un atac terorist la adresa Rusiei.
Ei așteptau ca Rusia să facă exact cum face SUA. Dacă un lider al-Qaida ordonă asasinarea cuiva din SUA, imediat vine drona și-l execută. Ei asta voiau să vadă de la Putin și Putin nu a făcut-o. Există aceste forțe, sunt absolut sigur că armata dorește în acest moment să se răzbune pe înfrângerea de la Harkov și sunt absolut convins că societatea civilă nu este atât de prietenoasă, cum nu este nicăieri în lume, cu armata“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann.
Jocul făcut de Erdoğan la SCO, în contextul războiului agravat de Putin. Hartmann, despre mișcările liderului turc și noul context geostrategic
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat cum influențează actualul conflict din Ucraina noile tendințe geopolitice globale și cum redesenarea granițelor ar putea fi pusă în discuție:
„Problema fundamentală pentru Europa nu este numai acest război, care astăzi a intrat într-o nouă fază, prin declarațiile lui Vladimir Putin și Șoigu, cel care a spus că doar 5.900 de soldați ruși au murit în timpul acestui război, în ultimele 6 luni, iar ucraineni 600.000. Mi se pare o diferență nu numai insultătoare la adresa inteligenței noastre, ci și o insultă la adresa morților din Ucraina. Este clar că am intrat într-o nouă fază, iar problema pentru Europa este enormă. Aveam de-a face cu un război care se va intensifica, de largă teritorialitate, prin includerea a aproape 20% din teritoriul Ucrainei și prin intensificare energiei cinetice în acest război.
Problema, însă, rămâne cu noul secol asiatic și cu SCO (Organizația pentru Cooperare de la Shanghai) care, când s-au întâlnit în Uzbekistan, semnele au fost foarte clare că atât China, cât și India, nu doresc să recunoască neapărat războiul de agresiune, dar nu au niciun interes să lupte alături de Occident împotriva efectelor acestui război. Dacă o singură țară din SCO va recunoaște integrarea teritorială de facto a republicilor secesioniste, în acel moment avem o cu totul altă discuție geostrategică, iar principiile fundamentale, construite după 1991, în special după dezmembrarea Iugoslaviei, folosindu-se exemplul excepționalismului kosovar, vor fi toate puse în discuție și anulate. În acel moment vom avea un stat care, prin șantajul războiului, a schimbat granițele instituite după 1990“, a spus H. D. Hartmann (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News