Revine ninsoarea în România. Mirela Polifronie (ANM): Se va topi relativ repede, va urma o creștere a temperaturilor
Mirela Polifronie, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre starea vremii în weekend-ul 2-3 aprilie 2022.
Mirela Polifronie, meteorologi ANM, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cum va fi vremea în weekend.
„Cu toate că ne-am obișnuit în ultimele zile cu temperaturi destul de ridicate, totuși, temperaturile vor marca o scădere, mai ales pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică și pe parcursul zilei de duminică, atunci când nu ar fi exclus să avem și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare, nu doar în zonele montane, dar și în Banat, Transilvania și Moldova”, a spus Mirela Polifronie.
„Deci, se întoarce iarna?”, a adăugat Val Vâlcu.
„Nu în toată țara. Oricum, stratul de zăpadă care se va depune în anumite zone nu va fi destul de mare. Se va topi relativ repede, pentru ca va urma o creștere a temperaturilor, însă, per total, ne așteptăm la cantități de precipitații, mai ales în zonele de munte în interval de aproximativ 72 de ore chiar și de 70 de litri, iar în restul teritoriului undeva la 30-40 de litri”, a completat Mirela Polifronie.
Nor de praf saharian peste România. Când va putea fi observat. Mateescu, detalii de ultima oră
Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană dinspre nordul Africii, în perioada 30 martie - 1 aprilie.
"Vorbim de un comunicat cu privire la posibilitatea transportului de praf saharian în zona României, în perioada 30 martie - 1 aprilie, având în vedere şi circulaţia aerului în zona noastră din sectorul preponderent sud-vestic şi sudic, după care avansul dinspre nordul Africii a acestei mase de aer mai tropicală, încărcată şi cu particule de praf de origine sahariană, către partea de sud şi sud-est a Europei, inclusiv în zona ţării noastre.
Totuşi, veştile sunt bune, pentru că aceste concentraţii ale particulelor de praf care urmează să ajungă în zona ţării noastre sunt mai reduse, în comparaţie cu cele din sudul Peninsulei Italice şi Balcanice, iar depunerile vor putea fi observate mai ales în intervalele şi zilele cu ploaie - începând de mâine, în partea de vest, centru şi nord a ţării, apoi şi izolat în sudul ţării.
Din punct de vedere al condiţiilor meteorologice de mâine, vorbim de o perioadă de instabilitate atmosferică, cantităţi de apă, la început în partea de vest, nord-vest şi în zonele de munte, unde vorbim de cantităţi de apă de peste 20-30 de litri pe metrul pătrat. Vineri, vorbim de posibilitatea ca instabilitatea atmosferică să fie de interes, în cea mai mare parte a țării, ploile putând avea caracter torenţial şi cantităţi importante de precipitaţii, în partea de vest, nord-vest şi zona montană", a spus Elena Mateescu, la Antena 3.
Record! Temperaturile din Antarctica au șocat oamenii de știință
Oamenii de știință au fost șocați luna aceasta când o stație de cercetare din Antarctica a raportat vreme extraordinar de caldă. Temperatura de la stația de cercetare Concordia de pe vârful Domului C, Platoul Antarctic, cunoscut de obicei ca cel mai rece loc de pe Pământ, a crescut la uluitorul nivel de -11,5 grade Celsius pe 18 martie.
Temperatura maximă normală pentru timpul zilei este de aproximativ -49 de grade Celsius, ceea ce face ca citirea din 18 martie să fie cu aproximativ 38 de grade Celsius mai caldă decât în mod normal. Dacă Organizația Meteorologică Mondială ar urmări cu adevărat această măsurătoare, oamenii de știință spun că probabil ar stabili un record mondial (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News