Data publicării:

Revin zăpezile. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și unde ne putem aștepta la zăpadă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în săptămâna ce tocmai a început.

„Pe parcursul acestei săptămâni și mai ales în a doua parte a săptămânii, când și valorile termice vor scădea, e posibil să consemnăm precipitații de lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari de 1700 de metri. Până atunci vorbim, însă, de fenomene de instabilitate temporar accentuată, însoțite și de intensificări ale vântului, pentru că de astăzi de la ora 16, până miercuri la ora 22 avem o informare meteorologică ce vizează averse.

Dacă în această noapte și mâine vorbim de averse în jumătatea vestică a țării, mâine extinderea se va simți în toată țara, iar miercuri în sudul și estul țării. Aversele vor putea avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină, cantitățile de apă putând depăși 15-25l/mp, în zona de munte 35-40l/mp. Pe parcursul averselor putem vorbi și de intensificări ale vântului cu viteze de 45-55km/h, iar în zona montană înaltă să avem rafale de 70-80km/h.

Din punct de vedere termic, de la mijlocul săptămânii vorbim de maxime de la 9 până la 17 grade Celsius, iar minime ușor mai coborâte, de la -1 până la 7 grade Celsius. Cele mai coborâte vor fi în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Începând de sâmbătă, valorile temperaturii vor fi în creștere, astfel încât în minivacanța de 29 aprilie -1 mai să avem temperaturi maxime de la 13 la 21 de grade și minime pozitive în cea mai mare parte a țării“, a spus la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel