Revenirea la marcă este agreată de peste jumătate dintre germani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marci-germane-otacun.net_
Marci-germane-otacun.net_

Peste jumătate dintre germani ar dori reintroducerea mărcii germane în locul euro, potrivit rezultatelor unui sondaj, însă procentul a rămas stabil faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi criza datoriilor de stat a intrat între timp într-o fază mult mai periculoasă.

Un sondaj realizat de compania Forsa pentru revista Stern arată că 54% dintre germani favorizează revenirea la moneda anterioară introducerii euro.  Rezultatul este identic cu cel al unui sondaj similar efectuat de Forsa în mai 2010.

Cancelarul Angela Merkel a arătat în repetate rânduri că va apăra moneda euro, în pofida problemelor financiar fiscale ale mai multor ţări, în frunte cu Grecia, care au declanşat criza la nivelul zonei euro.

Majoritatea germanilor se opun ajutoarelor financiare externe pentru Grecia.

Marca germană este un simbol al stabilităţii şi puterii economice al Germaniei de Vest în deceniile de după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar fostul cancelar Helmut Kohl a reuşit cu greu în anii '90 să convingă populaţia cu privire la beneficiile monedei unice europene, pregătind introducerea acesteia.

Apărătorii monedei unice mizează pe argumentul că exporturile germaniei, principalul motor al economiei în ultimii ani, a câştigat beneficii uriaşe datorită monedei euro, inclusiv de competitivitate.

Citește și:

Zvon: Germania tipăreşte deja mărci, pregătind terenul pentru a părăsi zona euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel