Data publicării:

Revenirea industriei turismului, ciobită de invazia Ucrainei. Călătoriile vor deveni mai scumpe

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Asad Photo Maldives)
Sursă foto: Pexels (Asad Photo Maldives)
Industria turismului începuse o timidă revenire, după pandemia de COVID-19, dar razboiul din Ucraina a schimbat datele problemei. 

După doi ani de călătorii întrerupte din cauza restricțiilor împotriva COVID-19 în continuă schimbare, companiile aeriene și operatorii de turism se pregătesc din nou pentru probleme, anulări și un nor de incertitudine ce planează asupra călătoriilor internaționale. Peste 30 de țări au închis până acum spațiul aerian pentru Rusia, Moscova reacționând în mod similar. Autoritatea Aviației Civile a Rusiei a anunțat că și-a închis spațiul aerian transportatorilor din cel puțin 37 de țări începând de marți. De asemenea, spațiul aerian de deasupra Ucrainei, Moldovei și a unor părți din Belarus rămâne închis.

Pe scurt, asta înseamnă anulări de zboruri sau devierea rutelor aeriene. Dar consecințele pe termen lung pentru industria călătoriilor ar putea fi mult mai grave. 

Creșterea costurilor combustibilului va umfla prețurile călătoriilor

Prețurile globale ale țițeiului au crescut până miercuri la peste 110 dolari pe baril, deoarece investitorii se tem că exporturile rusești de energie vor fi limitate sau oprite ca urmare a conflictului din Ucraina.

Aceste creșteri ale prețurilor vor face orice tip de călătorie mai scumpă, împreună cu rute aeriene mai lungi, care necesită mai mult combustibil, deoarece ocolesc spațiul aerian închis al Rusiei. Prețurile mai mari vor trebui în cele din urmă transferate către consumator.

Cea mai mare companie aeriană din Europa, Lufthansa, a declarat că rutele noi din Asia vor costa „un milion de euro” pe lună. Adresându-se joi reporterilor, în timpul unei actualizări a veniturilor companiei, directorul financiar Lufthansa, Remco Steenbergen, a spus că transportatorul va trebui să majoreze prețurile biletelor pentru a compensa creșterea prețurilor la combustibil și a altor costuri.

O creștere a tarifelor ar putea duce la o cerere mai scăzută și asta înseamnă vești proaste pentru o industrie care se luptă deja să compenseze pierderile din timpul pandemiei, fără a mai menționa inflația.

Covid-19 încă există, iar criza refugiaților ar putea agrava situația

Încă trăim în mijlocul unei pandemii globale cu restricții de călătorie și carantină în câteva țării. Organizațiile din turism au cerut guvernelor să ridice restricțiile de călătorie legate de COVID-19, deoarece societățile cu un grad mare de vaccinare sperau într-un fel de revenire la „normal”. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat asupra condițiilor de pe teren din Ucraina și criza refugiaților, ambele facilitând răspândirea coronavirusului.

„De fiecare dată când perturbați societatea în acest fel și puneți literalmente în mișcare milioane de oameni, atunci bolile infecțioase vor exploata ocazia. Oamenii sunt strânși împreună, sunt stresați și nu mănâncă, nu dorm corespunzător. Sunt foarte sensibili la impact, în primul rând fiind infectați ei înșiși. Și este mult mai probabil ca boala să se răspândească”, a declarat miercuri dr. Mike Ryan, directorul Programului pentru urgențe de sănătate al Organizației Mondiale a Sănătății, în timpul unei conferințe de presă.

Pierderea veniturilor din turism

Potrivit Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR), rușii au efectuat peste 10,1 milioane de călătorii legate turistice în străinătate în 2021. ATOR a declarat agenției de presă de stat a Rusiei că 46,5% din fluxul total de turiști a fost către 32 de state deschise, inclusiv Turcia, cu 4,7 milioane de călătorii doar anul trecut.

Cele mai recente date de la compania de analiză a călătoriilor ForwardKeys au arătat că rezervările de zboruri din Rusia pentru martie, aprilie și mai și-au revenit la 32% din nivelurile pre-pandemie, înainte de invazia Ucrainei, cu destinații Turcia, Emiratele Arabe Unite, Maldive și Thailanda reprezintă cele mai rezervate destinații. Totul a luat o altă turnură după invazia Ucrainei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel