Revenire la starea de URGENȚĂ. Marinescu, semnal de ALARMĂ. "E CLAR"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre explozia de cazuri de COVID-19 în România și despre revenirea la starea de urgență. 

"Eu cred că lucrul ăsta nu se va întâmpla. Nu numai că nu și-l dorește nimeni, dar eu cred că ar trebui să echilibrăm situația, nu prin stare de urgență. E clar că ne trebuie o variantă, ceva care să se schimbe în momentul ăsta. Adică fiecare dintre noi să realizeze, mai mult decât a făcut-o în ultimele săptămâni că e bine să ne relaxăm, dar că e obligatoriu ca măsurile de prevenție să fie o rutină zilnică. Până la urmă despre asta e vorba. Cred că starea de urgență, nu numai că nu o dorește nimeni, dar nu ne-ar ajuta nici economic, nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere. E clar că pandemia va mai dura, dar cea mai bună variantă e cea în care găsim echilibru.

E clar că izolarea este absolut obligatorie când vorbim de o boală infecto-contagioasă. Gândiți-vă la o boală care are tuberculoză sau la un pacient care are o boală care se transmite foarte ușor. Prima regulă e ca atunci când îi pui diagnosticul, să-l și izolezi ca să nu  transmită mai departe. Că e asimptomatic sau că are o formă simptomatică, e clar că trebuie izolat. Dacă nu faci izolarea, va transmite mai departe și se ajunge la niște cifre pe care nu le vrea nimeni", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel