Data publicării:

Războiul din Gaza, departe de a se termina. Herzi Halevi (șeful statului major): ”Nu există scurtături în dezmembrarea unei organizații teroriste”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video Twitter @ Eli Kowaz
FOTO: captura video Twitter @ Eli Kowaz
Herzi Halevi, șeful statului major, susține că ”nu există scurtături în dezmembrarea unei organizații teroriste”, vizată fiind gruparea Hamas care a a atacat Israelul în 7 octombrie.

Herzi Halevi, șeful statului major general din Israel, susține că războiul din Orientul Mijlociu, declanșat în urma atacului grupării Hamas din 7 octombrie, va continua încă multe luni, relatează Reuters.

”Războiul va continua timp de multe luni și vom folosi diferite metode pentru a ne menține realizările pentru o perioadă lungă de timp.

Nu există soluții magice, nu există scurtături în dezmembrarea unei organizații teroriste, ci doar lupte hotărâte și persistente.

Vom ajunge și la conducerea Hamas, indiferent dacă va dura o săptămână sau dacă va dura luni de zile”, a declarat Herzi Halevi, într-o declarație televizată la granița cu Gaza.

Israelul a jurat să anihileze Hamas după ce luptătorii săi au dat buzna în Israel la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane și luând 240 de ostatici. Ofensiva sa aeriană, maritimă și terestră în Gaza a ucis de atunci aproape 21.000 de palestinieni, potrivit autorităților.

”Am spus încă din primele sale momente că va fi un război lung, pentru că a fost corect să stabilim obiective de anvergură și vom ajunge departe, de aceea durata va fi lungă”. Durata, a spus Halevi, va permite armatei să își adapteze metodele.

”În cele din urmă, vom putea spune că nu există un inamic care să înconjoare statul Israel? Cred că este prea ambițios, dar vom crea o nouă situație de securitate”, a mai spus Halevi.

Citește și: Fâșia Gaza a rămas fără telecomunicații. ”Anunțăm o întrerupere totală a serviciilor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel