Data publicării:

Reuters: O dronă armată a nimerit o bază americană din Irak

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Trupele americane, dar și internaționale, au fost atacate de mai mult de 100 de ori de la începerea războiului din Gaza, din data de 7 octombrie. Autoritățile irakiene nu vor să ofere mai multe informații despre pagubele produse de atacul unei grupări islamiste din Irak.

Irak a fost pentru mult timp una dintre țintele celor care luptă contra terorismului la nivel internațional, iar acum, la mai bine de 20 de ani de la cruntele lupte dintre grupările teroriste din regiune, armata națională și forțele NATO, țara se află în continuare într-o situație dificilă pentru cetățenii săi.

Potrivit ultimelor informații, o dronă militară, armată, a lovit în decursul zilei de astăzi o bază americană aeriană din al-Harir din Irak. În cadrul acestei baze sunt staționate trupe americane și internaționale, iar declarația este făcută de serviciul antiterorist al Kurdistanului irakian.

12 țări au semnat un „ultimatum” adresat rebelilor Houthi care atacă navele comerciale din Marea Roșie
https://www.dcnews.ro/12-tari-au-semnat-un-ultimatum-adresat-rebelilor-houthi-care-ataca-navele-comerciale-din-marea-rosie_944062.html

Cu toate acestea, deși o delegație a serviciului menționat s-a deplasat la fața locului pentru a strânge mai multe detalii despre evenimentul precizat, aceasta nu a dorit să împărtășească mai multe informații. De aceea, nu se știe dacă atacul a produs victime sau pagube asupra infrastructurii.

Mai mult, un așa-zis grup islamic numit Rezistența Islamică din Irak și-a asumat responsabilitatea pentru atacul în cauză, însă nu este confirmat de autorități că aceștia sunt real responsabili de eveniment.

De asemenea, potrivit grupării, aceștia ar fi atacat baza aeriană cu mai multe drone.

Acțiunea de vineri a avut loc după ce armata SUA a efectuat o lovitură de represalii la Bagdad, în care a fost ucis un lider al milițiilor care sunt acuzate pentru atacurile recente asupra personalului american, a declarat Pentagonul.

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas în teritoriul palestinian Gaza, în octombrie, armata SUA a fost atacată de cel puțin 100 de ori în Irak și Siria, de obicei cu un mix de rachete și drone de atac unidirecționale. 

Una dintre temerile cele mai mari ale Occidentului este dată de posibilitatea extinderii conflictului din Gaza, astfel încât mai mulți vecini ai Israelului ar putea interveni în conflict de partea Hamas. Atât conducerile eventualilor participanți, cât și din Palestina, au mai multe lucruri în comun, cât și scopuri comune, precum atitudinea ostilă față de SUA.

Statul Islamic revendică responsabilitatea pentru atacul mortal din Iran. Adepții sunt îndemnați la atacuri teroriste în Europa și SUA / update
https://www.dcnews.ro/statul-islamic-revendica-responsabilitatea-pentru-atacul-mortal-din-iran-teheranul-jura-razbunare-reuters_944042.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel