Data publicării:

Retrospectivă: Celebrităţile care au murit în 2011

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Fie că au fost lideri politici, oameni de ştiinţă, sportivi, artişti, jurnalişti, tirani ori terororişti, cu toţii au în comun faptul că au marcat anul 2011 prin trecerea lor în nefiinţă. Daily Telegraph a realizat un calendar al celor mai notabile pierderi de anul acesta.

Autor: Alexandra Dumitru

Elizabeth Taylor

Una dintre ultimele legende ale epocii de aur ale cinematografiei hollywoodiene a murit la vârsta de 79 de ani în urma unui atac cerebral. Elizabeth Taylor a câştigat de două ori premiul Oscar, în 1960 pentru rolul principal din „Butterfield 8” şi în 1967 pentru rolul principal din „Who's Afraid of Virginia Woolf”. Actriţa a devenit celebră pentru activităţile caritabile  însa şi pentru cele opt mariaje, două dintre acestea cu actorul britanic Richard Burton.

Moammar Gaddafi

Fostul lider libian a murit în luna octombrie în urma datorită unor răni vitale cauzate într-un atac  al  avioanelor NATO. Muammar Gaddafi a ajuns la conducerea Libiei în 1969. El a fost demis din funcţia prezidenţială  în urma unei revolte care a început la începutul acestui an. Curtea Internaţională de Justiţie a emis în urma ulterior un mandat de arestare pe numele său. Dupa răsturnarea de la putere, Muammar Gaddafi a spus în repetate rânduri că nu va parasi Libia şi ca va lupta până la moarte.

Jackie Cooper

Jackie Cooper, interpretul personajului Perry White din seria „Superman” şi editorul cotidianului Daily Planet a murit la vârsta de 88 de ani.  La numai nouă ani, Cooper devenise cel mai tânăr actor nominalizat la premiul Oscar, pentru rolul din filmul „Skippy”, din 1931. A luptat în Marina Americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după care s-a întors la prima lui dragoste, industria filmului.

Peter Falk

Actorul american consacrat pentru rolul locotenentului Colombo s-a stins la vârsta de 83 de ani, după o carieră ce numără peste 70 de filme de televiziune. A câştigat patru trofee Emmy şi a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar  la categoria cel mai bun actor în rol secundar în 1961 şi 1962. Falk a fost nevoit să foloseasca un ochi de sticlă aproape întreaga viaţă, după ce ochiul stâng i-a fost îndepartat la trei ani, din cauza unei tumori.

Osama Bin Laden

Cel mai căutat terorist al lumii a fost ucis de trupele speciale ale SUA prin împuşcare în cap. Liderul organizaţiei Al-Quaida a fost considerat principalul suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 din New York şi cap al anchetelor în numeroase atentate sincigaşe din ultimii zece ani. Moartea acestuia nu a fost lipsită de controverse. Fostul colonel din Marina Americană, Bob Pappas vocifera moartea lui Osama încă din 2001 şi drept urmare, inutilitatea războiului din Afganistan.

Amy Winehouse

Cântăreaţa britanică a murit la vârsta de 27 de ani după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Cele două albume ale sale, „Frank" şi „Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy- s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Tatăl artistei, Mitch Winehouse lucrează la o carte despre viaţa fiicei sale. Cartea se va numi „Amy, My Daughter” („Amy, fiica mea”) şi va fi publicată de editura Harper Collins.

Steve Jobs

Steve Jobs, cofondator şi preşedinte al consiliului de administraţie al Apple a murit la varsta de 56 ani după o îndelungată luptă cu boala care a început în 2003, atunci când a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer pancreatic. Acesta a invovat piaţa tehnologică  prin lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel