Retragerea lui Merkel, legătură cu Iohannis. Chirieac, scenariu negru despre Cioloș: Nu vă bucurați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ciolos - Iohannis
Ciolos - Iohannis
Angela Merkel și-a anunțat colegii că nu va mai candida pentru postul de președinte al CDU, după înfrângerile zdrobitoare recente. 

Vezi mai mult despre retragerea Angelei Merkel: Angela Merkel, RETRAGERE. Demisie anunțată

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”, că ”Odată cu doamna Merkel se încheie o etapă istorică. Doamna Merkel a fost un excepțional conducător al Germaniei și un bun spre mediu conducător al Europei. Fiind nonconflictual și negociator până la ultima picătură de sudoare, nu a luat până la capăt rolul de locomotivă a Europei, care aparține Germaniei. Nu știu cine va fi următorul cancelar și ce atitudine va avea”. 

”Dispariția politică a doamnei Merkel ar putea să aibă drept consecință renunțarea la candidatura dl președinte Klaus Iohannis. Stâlpul președinției lui Klaus Iohannis cred că a fost doamna Merkel.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac. Acesta a adăugat că președintele Iohannis nu a reușit, după patru ani, să închidă epoca Băsescu. 

Bogdan Chirieac a mai afirmat: ”Eu cred că dacă dispare politic doamna Merkel, dl Iohannis nu va mai candida. Nu vă bucurați, pentru că se pregătește dl Cioloș al dlui Macron. Dacă dl Iohannis măcar nu a băgat oameni nevinovați la pușcărie în mandatul său spre deosebire de fostul președinte al României, (...) în schimb mi-e teamă că dl Dacian Cioloș va relua arestările politice în România. Poate mă înșel, mi-aș dori mult. (...) A avut un guvern tehnocrat complet în afara intereselor României”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel