Turtă dulce pentru Crăciun. Rețetă simplă și delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Turtă dulce pentru Crăciun. Rețetă simplă și delicioasă. Turta dulce este bucuria copiilor, de Sărbători. Frumos decorată, fragedă şi dulce este unul dintre deserturile preferate de Sărbători. Iar reţeta este una extrem de simplă.

Turtă dulce pentru Crăciun. Ingrediente

320 g făină
100 g unt
200 g miere
1 ou
1 linguriţă rasă de bicarbonat
un praf de sare
2 linguri rase condiment pentru turtă dulce (scorţişoară, cardamom, cuişoare)
1 zahăr vanilat

Turtă dulce pentru Crăciun. Mod de preparare

Untul se topeşte şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun faină, oul şi condimentele şi se toarnă şi untul cu mierea. Puteţi frământa cu mâna sau cu un aparat de frământat, scrie savoriurbane.com. Se ia aluatul și se pune într-o folie transparenta. Dacă doriţi să coaceţi în aceeaşi zi turtele lăsaţi aluatul măcar o oră la frigder. Recomandabil ar fi ca aluatul să stea la rece, peste noapte.

Se scoate aluatul din frigider şi se lasă 30 de minute, să se încălzească, la temeperatura camerei. Se întinde aluatul astfel încât să aibă o grosime de 5-6 mm. Cu o formă se porţionează turtă şi se aşează pe o foaie de copt în tavă. Cresc puţin la copt aşa că trebuie lăsată o distanţă între ele. Se coace la 170° timp de 8-9 minute (cuptor preîncins).

Biscuiţii se scot din tavă şi după ce s-au răcit se pun în cutii închise, unde se păstrează zile bune, chiar săptămâni. Se pot decora imediat după ce s-au răcit sau ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel