Data publicării:
Rețete de post vegane pentru mic dejun. TOP 5 preparate rapide și sănătoase
Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru slăbit, a publicat top 5 rețete vegane, perfecte pentru perioada postului.
"Astăzi începe postul și pentru că știi cât de mult îngrașă covrigii și alte patiserii de post, m-am gândit să vin în întâmpinarea ta cu 5 variante de mic dejun de post, vegane, care pot fi atât desert, cât și mic dejun", a scris Valentin Vasile, antrenor de fitness.
TOP 5 rețete de post vegane
1. Chia porridge cu lapte de cocos, fulgi de ovăz, fructe de pădure.
Ingrediente:
- Semințe de chia - 25 g
- Lapte de cocos - 120ml
- Fulgi de ovăz - 2-3 linguri
- Fructe de pădure 1/2 cană
- Miere 1/2 linguriță
Mod de preparare
Se pun semințele la înmuiat in laptele de cocos si se lasă la frigider 1 oră.
După o oră se scoate de la frigider.
Se adaugă într-un pahar fructele de pădure tăiate în bucățele, se pun fulgii de ovăz peste fructe și se adaugă amestecul de lapte cu chia, deasupra se pun bucățele de fructe și miere.
2. Mere cu fulgi de ovăz, curmale și scorțișoară.
Ingrediente
- Fulgi de ovăz : 1 ceașcă sau 1/2 cană.
- Scorțișoară :1/2 linguriță
- Curmale: 4-5 tăiate bucăți
- Sare :1 vârf de linguriță
- Făină de migdale: 1 ceașcă
- Miere: 1 lingură
Mod de preparare
Se amesteca într-un bol ingredientele. Se taie in felii subțiri 3 mere curățate de coajă. Se adaugă și merele în bolul cu ingrediente și se amestecă. Se introduc la cuptor pe o tavă la 250 grade pentru 30-40 min.
3. Terci din quinoa cu lapte din migdale, scorțișoară și afine
- se fierb 100 gr quinoa în 300 ml apa. După ce a absorbit toată apa, se adaugă 300 ml lapte din migdale . Se lasă la fiert pana absoarbe și laptele. Când este aproape gata, se adaugă coaja de lămâie rasa. După ce am închis focul, se adaugă o lingura de miere și se amestecă.
Gemul de afine: se pun afinele într-o tigaie antiaderentă la foc mic și după ce se înmoaie, se zdrobesc cu furculița. Ulterior se adaugă 1-2 lingurite de semințe de chia, se amesteca și se lasă la foc mic încă 5-10 minute, pana devine ca un jeleu.
4. Prune uscate umplute cu nucă coaptă in cuptor, iaurt din soia, vanilie și scorțișoară.
Prunele uscate se curăță de sâmburi, se umplu cu nuci coapte, in iaurt se pune esență de vanilie.
Scorțișoara se presară pe iaurt.
5. Toast cu unt de arahide, dulceață de prune și de afine sau (prune si afine coapte in cuptor) și miere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News