Ai nevoie de 6 ouă, zahăr şi făină. Zahăr şi făină punem exact cât cântăresc ouăle, scrie traieste-bine.ro. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se fac spumă. Separat se bat albuşurile. La gălbenuşurile bătute cu zahărul se adaugă alternativ o lingură de făină cu o lingură de albuş spumă.
Se ia apoi cu o linguriţă din aluatul astfel format şi se pune în tava tapetată cu unt şi făină. Se pune la cuptor. Când s-au copt (cca 20-25 minute), se deschide uşa cuptorului lăsându-se tava înăuntru. Se ia cu cuţitul rotunjoarele formare şi se mulează pe o formă de coif. Dacă stau prea mult în contact cu aerul rece se întăresc şi nu se mai pot mula. Se umplu cu cremă, de preferat cremă de vanilie.
Vezi și: Mâncare ardelenească. Gust și tradiție în farfurie! Rețeta românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală