Rețeta unei băuturi perfecte: mojito fără alcool
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Alleksana/ Pexels
Fotografie de la Alleksana/ Pexels
Rapidă și ușoară, rețeta de mojito fără alcool vă permite să creați o băutură perfectă pentru potolirea setei care poate fi savurată în orice moment al zilei.  

Mojito-ul fără alcool este cocktail-ul perfect pentru a fi savurat vara și este ideal pentru cei care nu pot bea alcool, dar și pentru cei care doresc să savureze o băutură excelentă.

Perfect pentru a fi savurat ca aperitiv sau în orice moment al zilei, mojito-ul fără alcool este foarte simplu de preparat și, la fel ca și în rețeta originală secretul este ca menta să fie pisată pentru a elibera cât mai bine toată aroma. 

Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente și niște gheață?

Rețeta pentru mojito fără alcool

Ingrediente pentru un pahar de mojito fără alcool

50 ml suc de lime (aproximativ 1 lime)

2 lingurițe de zahăr brun

1 crenguță de mentă ( absolut menta va trebui zdrobită)

Gheață zdrobită ( pentru acest lucru veți avea nevoie de un mixer)

Aproximativ 100 ml apă carbogazoasă sau apă tonică

Aproximativ 100 ml de soda (sifon/ suc carbogazos) de lămâie

Pentru a decora mojito puteți folosi o felie de lime sau de lămâie și frunze de mentă.

Cum se prepară mojito fără alcool

Pentru a face mojito fără alcool, începeți prin a spăla cu atenție atât menta, cât și lime-ul.

Apoi, tăiați lime-ul în patru felii, puneți zahărul brun în fundul paharului și adăugați sucul de lămâie proaspăt stors.

Apoi puneți întotdeauna câteva felii de lime stoarse anterior și crenguța de mentă în fundul paharului. 

În acest moment, zdrobim și amestecăm menta și lime-ul, astfel încât să le elibereze complet aroma, impregnându-le cu zahăr brun. Alternativ, dacă nu aveți un pistil, puteți folosi mânerul unei linguri de lemn.

Este timpul să aveți grijă de gheața zdrobită. Puteți folosi un zdrobitor de gheață, un blender sau un mixer, dar aveți grijă să nu le deteriorați sau, alternativ, puneți gheața într-o cârpă curată și zdrobiți-o cu ce aveți la îndemână, de exemplu un ciocan pentru carne. Important este să mărunți gheața grosier, astfel încât să nu se topească imediat.

Adăugați gheața pisată în pahar, apoi continuați cu apa tonică și soda de lămâie în părți egale (aproximativ 100 ml din fiecare). Amestecă totul, ornează mojito-ul fără alcool cu ​​o felie de lime și câteva frunze de mentă și voilà, cocktail-ul tău este gata!

Citește și:

Daiquiri, băutură alcoolică răcoritoare pe care o poți savura astăzi pentru a scăpa de stres. Este sărbătorita zilei

Fiecare zi este una specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare, relatează Agerpres.

Ziua de astăzi, 19 iulie, cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi. Dacă vă întrebați ce sărbătorim azi, aflați că este Ziua Daiquiri și Ziua Produselor.

Ziua Daiquiri

O băutură alcoolică răcoritoare cu o aromă fructată este exact ceea ce este necesar într-o zi de vară cum este 19 iulie şi într-o lume a stresului şi a dificultăţilor. Această băutură ar putea fi chiar sărbătorita zilei, Daiquiri, unul dintre cele mai vechi cocktailuri cunoscute. A fost inventat în 1898, în micul oraş minier Daiquiri de lângă Santiago, Cuba, de către un inginer american pe nume Jennings Stockton Cox.

Cox a inventat acest preparat în încercarea de a se răcori în timpul săptămânilor lungi şi fierbinţi de vară, folosind un amestec simplu de suc de lămâie, zahăr şi rom Bacardi local, cu gheaţă spartă. A descoperit rapid că aceasta era cea mai bună modalitate de a ridica moralul muncitorilor din mină în timpul lunilor fierbinţi de muncă istovitoare... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel