Rețetă simplă tort de post cu fructe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Vă propunem o rețetă simplă pentru un tort de post cu fructe.

Rețetă pentru Tort de Post:

Ingrediente pentru blat:

2 căni de făină

1 cană de zahăr1 cană de apă minerală sau suc de portocale1/2 cană de ulei

2 linguri de cacao (opțională)

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de oțetEsență de vanilie (opțională)

Puțină sare

Ingrediente pentru cremă:

2 căni de zahăr pudră

1 cană de lapte de cocos (sau orice alt lapte vegetal)

2 linguri de făină

Coaja rasă și sucul de la o lămâie

Esență de vanilie (opțională)

Mod de preparare:

Blatul:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul, sarea și cacaoa (dacă folosiți). Adăugați apoi uleiul, apa minerală sau sucul de portocale și esența de vanilie (dacă folosiți). Într-un pahar separat, amestecați bicarbonatul de sodiu cu oțetul și lăsați-l să se activeze.

Apoi adăugați-l în amestecul de făină. Omogenizați bine compoziția până când nu mai sunt cocoloașe. Turnați compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț de frigărui introdus în mijlocul blatului iese curat. Lăsați blatul să se răcească complet înainte de a-l tăia în două sau trei straturi, în funcție de preferințe.

Cremă:

Într-un vas, amestecați zahărul pudră cu laptele de cocos și făina. Puneți vasul pe foc mic și amestecați continuu până când crema se îngroașă. Adăugați coaja rasă și sucul de lămâie, precum și esența de vanilie, dacă folosiți.Lăsați crema să se răcească complet înainte de a o folosi pentru a nu îngroșa prea mult.

Asamblare:

Puteți adăuga între straturile de blat și fructe proaspete, cum ar fi căpșuni, portocale, afine, kiwi și felii de banane, pentru a îmbogăți gustul tortului. Întindeți crema între straturile de blat și pe partea de sus a tortului. Opțional, decorați tortul cu fructe proaspete sau nuci mărunțite.

Servire:

Lăsați tortul să se răcească în frigider pentru cel puțin o oră înainte de a fi servit pentru a permite cremei să se întărească puțin.Tăiați și serviți tortul de post răcoros și delicios! Această rețetă este ușor de adaptat și poate fi personalizată în funcție de preferințe. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel