Rețetă simplă și ușoară pe care sigur nu ai încercat-o până acum: Mămăligă cu sos şi morcovi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Rene Asmussen, de la Pexels
Fotografie creată de Rene Asmussen, de la Pexels
O rețetă simplă și interesantă pe care trebuie să o încerci mai ales că ingredientele sunt la îndemâna tututor. 

INGREDIENTE

  • 500 g mălai

  • 1250 ml apă

  • 500 ml lapte dulce

  • o lingură  sare de mare

  • un kilogram de morcovi

  • 300 ml smântână

  • 6 căței de usturoi

  • o legătură ceapă verde

  • o legătură de mărar

  • 3 ouă

  • 100 g ulei de floarea soarelui

  • 100 g unt

  • sare  și piper

MOD DE PREPARARE

Apa se pune la fiert împreună cu laptele dulce, sarea, puţin piper şi untul tăiat cuburi. Când a început să fiarbă se pune tot mălaiul şi se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Mărarul se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se ia mămăliga de pe foc, se lasă să se răcească şi când este încă călduţă se adaugă mărarul şi ouăle, potrivit restaurantedelux.ro.

Se amestecă, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc mediu. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb 15 minute în apă cu sare. Se încinge uleiul rămas, se pun morcovii şi se prăjesc la foc mic 15 minute.

Se condimentează, se adaugă trei căţei de usturoi feliaţi, se mai ţin două minute pe foc şi se servesc alături de mămăliga caldă. Se poate servi cu sos din smântână, usturoiul rămas, ceapă verde, sare și piper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel