Rețetă simplă de prăjitură cu vișine
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
O prăjitură cu vișine clasică și delicioasă poate fi pregătită și de cei mai puțin experimentați în ale cofetăriei. Iată cea mai simplă rețetă.    

Dacă te afli încă la început în ceea ce privește prepararea prăjiturilor, o rețetă simplă de prăjitură cu vișine poate fi exact ceea ce cauți. Simplu de preparat și savuros, acest desert este deliciul de care ai nevoie dimineața, la cafea, conform Spynews.

Rețetă simplă de prăjitură cu vișine

După cum vei vedea mai jos, pentru această rețetă nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Cel mai important este să urmezi câțiva pași cu atenție.

Ingrediente pentru părăjitura cu vișine

- 800 g vișine

- 5 ouă mari

- 150 g zahăr

- 20 g zahăr vanilat

- 50 ml ulei floarea soarelui

- 150 g iaurt

- 300 g făină

- 10 g praf de copt

- 1 praf sare

Mod de preparare

Vișinile se spală și se curăță de sâmburi, apoi se pun într-o sită și se lasă la scurs.

Cuptorul se dă la 180 grade Celsius și până se încinge, se vor separa albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se pun într-un bol șise amestecă împreună cu uleiul.

Apoi, în vasul unui mixer puneți albușurile, zahărul și zaharul vanilat. Mixați la viteza mare pana obțineți o bezea lucioasă. Turnați în fir subțire gălbenușurile amestecate cu uleiul și mixați din nou. Adaugati și iaurtul și continuați amestecarea. Făina se adaugă treptat la sfârșit, cu praful de copt și sarea. Amestecul de făina se încorporează cu ajutorul unei spatule, cu mișcari largi pentru a nu pierde aerul acumulat în compoziție în timpul mixării.

Se unge cu ulei o tava cu dimensiunea de 33×23 cm, apoi se toarnă în ea jumatate din compozitia de aluat, care se nivelează bine cu ajutorul unei spatule. Puneți pe deasupra jumatate din cantitatea de visine, în mod uniform. Turnați restul dealuat, nivelați din nou și apoi adaugati restul de vișine pe deasupra.

Tava se dă la cuptorul incins timp de 30 de minute. După, faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea scoasa din prajitură are urme umede de aluat sau firmituri, atunci prăjitura nu este gata și mai trebuie lasată la cuptor. Puteți verifica din nou după 5 minute.

După ce v-ați asigurat că este coaptă, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Când s-a răcit, poate fi pudrată cu zahăr pudră și tăiată în pătrățele. Apoi, tot ce rămâne de făcut este să o savurați alături de cei dragi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel