Rețeta preferată a Reginei Elisabeta a II-a. Două ingrediente ”neobișnuite” pe care bucătarul regal le folosea pentru aromă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
O nutriționistă a făcut publică una dintre rețetele preferate de Regina Elisabeta a II-a.

Lee Holmes a împărtășit o copie a rețetei preferate de ouă a reginei, care i-a fost trimisă de un prieten și fost bucătar regal.

Ingrediente

3 ouă

1 lingură de lapte

sare de mare, după gust

1 lingură de unt sau ulei de măsline extravirgin

1 linguriță de coajă de lămâie rasă fin

puțină nucșoară măcinată

piper negru

arpagic tăiat și kipper (hering sărat și afumat) pentru a servi (opțional)

Mod de preparare

Bateți ouăle și laptele într-un castron până se omogenizează bine. Adăugați sare după gust. Topiți untul sau puneți uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mediu. Adăugați ouăle și reduceți focul la mic, mișcându-le încet în jurul tigăii cu o spatulă pentru a nu se lipi.

Chiar înainte să înceapă să se întărească, adăugați coaja de lămâie, nucșoară și sare, dacă mai doriți, și amestecați. Serviți imediat, ornat cu piper și arpagic, dacă folosiți.

„Reginei îi plăcea să înceapă ziua cu un mic dejun copios și bogat în proteine, iar aceată rețetă de ouă a fost adaptată la cerințele suveranei”, a spus Holmes, scrie DailyMail.

 

 

Citește și...

De ce nu a purtat Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei

Palatul Buckingham a transmis că numai membrii cu îndatoriri în Casa Regală pot purta uniformă militară la ceremoniile care au loc în perioada de doliu pentru Regina Elisabeta a II-a.

„I s-a permis, la Priveghiul prinților, să poarte uniformă, însă el, renunțând să-și asume rolurile de membru activ al familiei regale, nu mai are dreptul să poarte uniformă. S-au făcut anumite concesii. Asta arată o căldura, apropiere, prietenie, însă iată că nu și astăzi. Astăzi era foarte important”, a spus Ana Iorga la Antena 3.

 

Citește și...

Ce scria pe biletul așezat între florile de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a 

Pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, împreună cu o coroană din flori, a fost așezat un bilet.

Pe bilet, semnat de Regele Charles, scrie: „In loving and devoted memory, Charles R.”

Ceremonia desfăşurată, luni, la Abaţia Westminster din Londra în cadrul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a s-a încheiat, după ce au fost păstrate două minute de reculegere. Sicriul a fost scos din abaţie la ora 12:15 (11:15 GMT), în timp ce Big Ben, celebrul clopot din turnul Palatului Westminster, a bătut la intervale de un minut.

După ieşirea din Abaţia Westminster, unde au fost prezenţi 2.000 de invitaţi, printre care demnitari sosiţi din întreaga lume, procesiunea s-a îndreptat spre Arcul Wellington, unde sicriul va fi aşezat pe un dric pentru a fi dus la Castelul Windsor, în afara Londrei. 

Citește și...

Mișcare „foarte îndrăzneață” din partea lui Meghan Markle

Meghan Markle i-ar fi trimis Regelui Charles o scrisoare în care i-ar fi cerut să aibă o întâlnire între patru ochi, potrivit unui corespondent NBC, citat de Daily Mail, care spune că știe acest lucru „din surse sigure”. 

„Exact, Meghan față în față cu Regele Charles. Ați auzit corect. Este o mișcare foarte îndrăzneață din partea lui Meghan”, a mai spus acesta. Potrivit jurnalistului NBC, „ar fi o oportunitate pentru a îndrepta lucrurile și de a explica care sunt motivele din spatele faptelor lor din ultimii doi ani!”

Nu se știe, însă, dacă această scrisoare va fi suficientă pentru ca ducii de Sussex să facă pace cu Familia Regală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel