Data publicării:

Rețetă plină de savoare. Supă cremă de dovleac copt cu creveți

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
pexels
pexels

Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți.

Ingrediente

1/2 dovleac plăcintar, copt

6-8 creveți nedecorticați

2 bucăți ceapă

2-3 morcovi

puțin ghimbir răzuit

sare și piper

pudră de scorțișoară

ulei de măsline

unt cu 82% grăsime

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea dovleacului și a creveților, elementele principale din această supă.

Dovleacul se taie în bucăți mai mici și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc bucățile de dovleac cu ulei de măsline și se presară puțină scorțișoară deasupra lor.

Ceapa și morcovii se vurăță și se taie în jumătăți. Se adaugă în tavă printre bucățile de dovleac și ser stropesc și acestea cu puțin ulei de măsline.

Se pune tava cu ingredientele la cuptor, la temperatură de 200-220 grade Celsius și se coc ingredientele până sunt bine pătrunse.

Creveții se curăță, iar cochiliile și cozile lor se pun la fiert în apă cu sare și se prepară un stock. În acest stock se vor adăuga și ingredientele de la cuptor, după coacere. Se mai fierb împreună pentru 15-20 de minute până când își degajă toate aromele. Apoi se trece totul prin blender, adăugând și puțin unt rece, dar și puțină apă fierbinte, pentru a potrivi textura supei. Apoi se va trece și prin sită pentru a obține o supă cremă fină. Se mai asezonează cu sare, piper și ghimbir proaspăt răzuit, atât cât necesită, după giustul fiecăruia.

Creveții curățați se asezonează cu sare și piper și se trag la tigaie în unt cu puțin ulei de măsline. Se sting cu puțin din stockul folosit la supa cremă. 1-2 creveți se vor adăuga și în supa cremă, în timpul blendării, pentru a-i accentua acesteia gustul

VEZI ȘI: Rețetă sănătoasă și delicioasă. Salată de crudități cu pui

În ediția de ieri de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă delicioasă de salată de crudități cu pui.

Ingrediente

Ingrediente pentru salată:

500 gr piept de pui dezosat

2 morcovi

1 ardei verde

1 ardei roșu

1 castravete

1 mango

1 legătură de ceapă verde

sare și piper

Ingrediente pentru dressing:

sos de pește

sos de soia

suc de morcovi

piure de mango

sare și piper

ulei de susan

semințe de susan

suc de lămâie

puțin zahăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel