Rețetă plină de savoare. Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
pexels
pexels
Chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a preparat obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă.

Chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a preparat obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă.

Ingrediente

Ingrediente pentru friptura de vită:

2 bucăți obrăjori de vită

sare și piper

ulei

iaurt grecesc

sos de morcovi caramelizați

Ingrediente pentru turte de casă:

1 kg făină tip 650

40 gr drojdie proaspătă

450 ml apă caldă

30 ml ulei

7 gr sare

10 gr zahăr

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cărnii care necesită un timp de macerare la frigider, pentru a deveni mai fragedă.

Cum se prepară friptura din obrăjori de vită

Se porționează carnea de vită în bucăți mai mici și se filetează pentru a putea pătrunde condimentele mai bine și a o ajuta la frăgezire. Se condimentează bucățile de carne cu sare și piper, se pun într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic și se lasă la rece pentru 30 de minute.

După acest interval de timp de relaxare la rece, se încinge o tigaie unsă cu ulei. Se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile până când sunt bine sigilate. Apoi se continuă prepararea acestora la cuptor, cu un plus de ulei, pentru aproximativ 3 ore, la 140 de grade Celsius.

Cum se prepară turtele de casă

Se trece făina prin sită într-un bol încăpător, se amestecă cu sarea și se face o adâncitură la mijlocul amestecului. Drojdia se amestecă cu zahărul în alt bol și se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se omogenizează bine aceste ingrediente și se lasă deoparte 10 minute, sau până când își dublează volumul. Acest amestec se pune în adâncitura creată în făină.

Apa caldă se toarnă treptat, amestecând făina cu drojdia activată. Pe parcurs se adaugă și uleiul. Se frământă un aluat ferm care se lasă la dospit pentru o oră, la loc cald și acoperit cu un ștergar.

Apoi se rup bucăți mici din aluat și se aplatizează pe masa presărată cu făină. Se coc în tigaia încinsă, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Friptura din obrăjori de vită se servește cu sos de iaurt grecesc și turte de casă calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel