Rețeta de pește cu legume la cuptor
Dacă vrei să mănânci mai sănătos, îți propunem rețeta de pește cu legume la cuptor. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 1 kg peşte (crap, ştiucă, şalău, păstrăv)
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 1-2 fire de praz
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 500 g cartofi
- 3-4 linguri ulei
- mărar şi pătrunjel verde
Cum se prepară
Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine. Se spală cu apă rece, se usucă şi se taie bucăţi. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute. Prazul şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei, potrivit retete.unica.ro. Se sting cu apă şi se fierb înăbuşit 5 minute. Se răstoarnă într-o tavă cu puţină apă, apoi se adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi bucăţi. Se dă cu un praf de sare şi piper, iar deasupra se pun bucăţile de peşte. Se stropeşte totul cu ulei şi se coace pentru 30-40 minute.
Cum vezi dacă peștele pe care l-ai cumpărat este proaspăt
Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, ochii bulbucaţi şi limpezi, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.
Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins.
Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.
Pentru ca peştele sau carnea să se rumenească bine, înainte de a se pune la prăjit, trebuie zvântate cu un şervet.
Cum se curăță peștele
Crapul prăjit se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare când vine vorba despre pește. Însă, pentru a scăpa de mizerie, miros și alte neplăceri cei mai mulţi aleg peşte congelat. Însă nu este la fel de gustos şi sănătos ca cel proaspăt, chiar și prăjit.
Aşadar, trebuie să ştiţi că nu este nicio filozofie curăţatul peştelui. Se poate face rapid, curat și fără incidente. Unde mai pui că rezultatul final din tigaie va fi mult mai apreciat de cei dragi. Un peşte proaspăt şi bine gătit nu se compară cu nimic.
Există o metodă ingenioasă prin care bucătăresele scapă de toată corvoadă când vine vorba de curăţatul peştelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News