Rețetă pentru cei mai gustoși morcovi la cuptor cu sos de unt si usturoi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Iată cum poți pregăti cei mai gustoși morcovi la cuptor cu un sos aromat de unt cu usturoi.

Ingrediente

1 kg morcovi

100 g unt

3 linguri miere

4 căței usturoi

sare

piper

pătrunjel mărunțit

Mod de preparare

Curăță morcovii. După ce îi tai în jumătate pe lungime, pune-i pe o tavă unsă cu ulei. Topește untul într-o cratiță, apoi adaugă mierea. Adaugă usturoiul mărunțit și amestecă timp de un minut. Dă sosul de unt cu usturoi de pe foc și toarnă jumătate din el peste morcovii tăiați. Apoi, amestecă morcovii, presară sare și piper, dă-i la cuptor la 200 de grade. De asemenea, acoperă cu folie de aluminiu timp de zece minute, notează retetepractice.ro.

Apoi înlătură folia de aluminiu și mai lasă morcovii la cuptor pentru încă zece minute.

Pune sosul de unt cu usturoi peste morcovii copți și servește-i drept garnitură, alături de o salată sau ca atare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel