Cea mai sănătoasă pâine este cea pe care o preparați singuri acasă. Nu este deloc greu! Pâinea cu maia vă va placea cu siguranță!
Ce trebuie să faceți este foarte simplu! Urmați instrucțiunile de mai jos, dar nu uitați un lucru: neapărat să fie cald în spațiul de lucru.
Mod de preparare pâine maia
Amercați un plic de extract din maia lichidă bio din secară, 500 grame făină de grâu, 500 grame făină de secară, două plicuri de drojdie (18g), două lingurițe de sare, 750ml apă călduță, o linguriță de zahăr.
Frământați foarte bine și lăsați compoziția la dospit două ore într-un loc cald. Frământați încă o data și puneți-o într-o formă de copt unsă cu ulei.
Așezați-o în cuptorul rece, alături de un vas cu apă, și coaceți-o la o temperatură de 200°C timp de o oră. Dacă vreți, puteți rafina gustul pâinii adăugând în prealabil în aluat 100 grame ceapă călită, 100 grame semințe de in, 100 grame diferite nuci sau o lingură de condimente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD