Data actualizării:
Data publicării:

Rețetă oțet de mere. Cum să îl prepari în casă

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Deoarece oțetul de mere are numeroase beneficii miraculoase, mai exact cel fermentat natural, nepasteurizat și cât mai bio, merită să încercăm să îl preparăm chiar noi, acasă.

Alegeri prezidentiale 2024

O linguriță de oțet de mere, dizolvată într-un pahar cu apă, băut dimineața, înainte de masă, pe stomacul gol, reprezintă un fel de vitaminizare și imunizare naturală și inofensivă, potrivit unui articol publicat de Lalena.ro.

Ingredientele necesare pentru a prepara rețeta de oțet de mere acasă

Pentru a prepara această rețetă chiar acasă, avem nevoie de următoarele ingrediente:

● 4 kilograme de mere

● 4 litri de apă

● 200 grame de zahăr sau miere

● 250 grame de miere de albine

Etapele necesare preparării

Merele se vor spăla bine și apoi se vor tăia în sferturi, cu coajă și miez. Nu trebuie să fie perfecte, ci pot să fie lovite sau să înceapă să se strice.

Cu ajutorul unui robot sau au unei răzătoare se vor mărunți foarte bine. Se pun într-un vas emailat sau din sticlă, peste care se adaugă cele 200 gr de zahăr și se amestecă bine cu o lingură din lemn. Vasul se acoperă cu un prosop și capac, dar nu ermetic. Se va lăsa la fermentat 10-14 zile, la temperatura camerei. În fiecare zi se va amesteca foste bine în vasul cu mere.

A doua etapă: trecerea prin sită și prosop

Se trece toată compoziția printr-o sită mare. Apoi peste sită se pune un prosop mai dens, pentru a strecura sucul dens, apăsând cu o lingură. Resturile se vor stoarce bine cu mâinile pentru a scoate toată zeama.

Se măsoară sucul obținut și se adaugă 50 grame miere de albine la 1 litru de suc și se amestecă până se dizolvă complet.

A treia etapă: fermentarea oțetului

Se va acoperi vasul cu un prosop, nu ermetic și se va lăsa la fermentat 40-60 zile, la temperatura camerei. Compoziția nu mai trebuie amestecată deloc. În câteva zile va începe să crească ciuperca oțetului, devenind tot mai groasă pe parcurs.

În 40-60 zile, ciuperca se va lăsa la fund și oțetul va deveni mai limpede

A patra etapă: limpezirea și turnarea în sticle

Oțetul se scurge în borcane mari de 2-4 litri și se lasă la limpezit câteva zile.Deoarece acesta continuă să se maturizeze, va forma o pojghiță subțire deasupra și pe fundul borcanului se va aduna sediment.

Oțetul se va turna în sticle curate, închise cu capac dar nu ermetic deoarece continuă să fermenteze. Se păstrează la temperatura camerei.

Oțet pentru piele și păr: utilizări grozave pe care sigur nu le știai

O soluție simplă, ieftină și mai presus de toate la îndemână este oțetul! Exact, și poate prea mulți nu sunt conștienți de multiplele utilizări ale oțetului în cosmetică, potrivit Salutecobio.

Acesta poate fi folosit pentru:

 

Dar haideți să mergem în ordine și să începem prin a vă vorbi despre primul punct și despre modul în care oțetul poate reda strălucirea și moliciunea, beneficiind părul.


Oțetul are capacitatea de a înmuia părul și de a-l face mătăsos la atingere. Doar turnați un pahar de oțet direct pe păr fără clătire; este necesar să-l diluați: două părți de oțet și una de apă vor fi suficiente.

În plus, contracarează căderea părului prin întărirea și revigorarea acestuia. Toate acestea datorită unui amestec de minerale care o compun: potasiu, fier, calciu, magneziu și fosfor. 

Dacă, în schimb, dorim să eliminăm acneea și să îmbunătățim tonusul pielii, va trebui să pregătim o soluție simplă care va fi compusă dintr-o parte de oțet de mere și șase părți de apă. Aplicați-l de două ori pe săptămână, dar nu exagerați cu cantitățile. Atingeți soluția cu degetele ca și cum ați pune un toner. Dacă preferați, puteți folosi un tampon de bumbac. Puteți alege dacă să o aplicați dimineața sau seara.

Pentru a scăpa de petele pielii, soluția ta rămâne oțetul. Se amestecă în părți egale câteva picături de oțet, câteva picături de suc de ceapă. Pentru a vă dezodoriza cel mai bine amestecul, puteți adăuga 2-3 picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă. Amestecă toate ingredientele și apoi aplică totul direct pe pată. Puteți folosi un tampon de bumbac, se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se clătește cu multă apă călduță și se aplică cremă hidratantă.

Oțetul de mere este un antibacterian natural și este cunoscută capacitatea sa de a echilibra nivelul pH-ului pielii. Este, de asemenea, un excelent antiperspirant și controlează producția de transpirație. Din aceste motive este ideal ca deodorant chiar dacă îl folosești cu moderație și nu prea mult timp.

Combaterea mătreții este o necesitate mai ales atunci când aceasta devine un dezavantaj. Pentru a face acest lucru într-un mod neagresiv și natural putem folosi oțet de mere. Va fi necesar să se facă comprese amestecând oțet și apă în părți egale. Fă-o după ce le-ai spălat, dar amintește-ți să nu folosești șampoane prea agresive și mai ales niciodată pe cel antimătreață. Asigurați-vă că această soluție de apă și oțet pătrunde bine în scalp și masați-l cu vârful degetelor mâinilor. Lăsați să acționeze 5 minute după care clătiți cu apă.

Oțetul în cosmetică este o resursă de descoperit. O altă aplicație care ne va salva zilele răcoroase este aplicarea acesteia pentru a prelungi durata de viață a lacului de unghii. Înainte de a aplica oja aleasă va trebui să ștergi unghia cu o cârpa umezită cu oțet. 

Pentru o pedichiură impecabilă, cu siguranță ar trebui să îl folosești. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a înmuia calusurile dar mai ales de a elimina mirosul urât și de a dezinfecta picioarele după o zi lungă petrecută închisă într-o pereche de pantofi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel