Rețeta elvețiană pentru cele mai delicioase copănele de pui. Secretul este să tai ceapa mărunt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursă foto: Unsplah (HengYao Tang)
Sursă foto: Unsplah (HengYao Tang)
Weekendul este ocazia perfectă pentru a încerca noi rețete. 

Rețeta elvețiană pentru copănele de pui îi va cuceri chiar și pe cei mai mofturoși ai casei. Cu un gust echilibrat între sărat și savuros, rețeta aduce un strop de noutate la mesele din weekend. 

Ingrediente

- 8 copănele de pui;
- 1 ceapă (tocată foarte fin);
- 8 linguri de suc de roșii;
- 2 linguri de miere (sau zahăr brun);
- 1 lingură de muștar integral (sau mustar franțuzesc);
- 1 lingură sos Worcestershire;
- 1 cățel de usturoi, zdrobit;
- 1 ardei iute tocat fin (opțional, dacă vă place picant);
- ulei de masline pentru a unge folia de pe tava de copt.

Mod de preparare


Pune toate ingredientele cu excepția puiului într-un castron și amestecă bine cu un tel mic sau o furculiță, scrie newinzurich.com. Cu un cuțit ascuțit, crestați fiecare bucată de pui de 2 sau 3 ori. Așezați puiul în marinată și, cu mâinile, introduceți sosul bine în carnea puiului. Acoperiți și lăsați la marinat timp de 30 de minute – sau dacă aveți timp, este și mai bine să o lăsați la frigider peste noapte.

Când este gata de gătit, preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați puiul pe o tavă tapetată cu folie ușor unsă. Se coace la cuptor pentru 30-40 de minute, întorcându-le din când în când.
Puiul este delicios servit cald sau rece. Această rețetă este și delicioasă la grătar! 

Papricaș de pui. Rețeta tradițional ungurească

Ingrediente

- 2 pulpe pui
- 1/2 piept de pui
- 2 cepe
- 1 lingura boia dulce
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri făină
- 3 linguri smântână
- 2 linguri ulei
- sare
- piper

Pentru găluşte:

- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 200 g făină
- sare

În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă şi totul la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă. Toată compoziția din care urmează să faci papricaș de pui se fierbe sub capac 30 de minute.

După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făina şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe la foc mediu pentru încă 3 minute. Citește continuarea AICI

Nuggets de pui, gata în 15 minute: crocanți la exterior și fragezi la interior

Puteți servi nuggets-ul de casă la cină, dar îi puteți lua la serviciu pentru o gustare rapidă. Nuggets de pui este o mâncare, care a apărut în Statele Unite în anii 1950. Sunt fâșii de piept de piept, date printr-un amestec pane și prăjite în ulei. O astfel de carne este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai populare în restaurantele fast-food.

Nuggets-ul poate fi preparat și acasă. Pentru cinci porții veți avea nevoie de:

Un piept de pui;

un cățel de usturoi; 

făină de grâu;

sare, piper măcinat, boia, curry -  după gust;

4 ouă;

2 linguri de lapte;

2 linguri de smântână.

Clătiți fileul de pui în apă curată, uscați-l și tăiați-l în fâșii. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a se prăji rapid.

Într-un bol se amestecă sarea, piperul, curry, boiaua de ardei și usturoiul pisat. Treceți fâșiile de carne prin acest amestec de condimente. Acum trebuie să faceți un aluat. Bateți ouăle cu laptele și smântâna până se omogenizează.Treceți bucățile de carne prin acest aluat și prăjiți-le în ulei încins, într-o tigaie adâncă. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel