Rețetă DELICIOASĂ de plăchie de dovlecei cu ceapă și usturoi. Mai pe vegan după atâta salată boeuf
Autor: Scutaru Cristina | Publicat pe: 01 ian, 11:49
După atâtea mâncăruri grele de Revelion 2021, ce ziceți de o plăchie de dovlecei cu ceapă și usturoi?

Avem nevoie de:


> - 6-8 dovlecei mai mari în secțiune 


> - 2 cepe roșii de Buzău și 2 cepe albe 


> - o căpățână de usturoiu 


> - 2 legături de mărar și 2 de pătrunjel


Curățăm de coajă toate cele de mai sus


> Tăiem rondele de grosime medie dovleceii și ceapă


> Tragem, pe rând, și separat la tigaie dovleceii și ceapa și punem la cuptor la foc mediu într-o tavă (sau vas de Jena) dovleceii 


> După 10 minute, punem peste ceapa trasă la tigaie, până se înmoaie complet, usturoiul tocat feliuțe subțiri, piper, boia dulce și/sau iute, busuioc


> După alte 10 minute scoatem tava și punem peste verdeața tocată mărunt 


> Mirosul superb degajat, culorile calde și gustul deosebit o să vă ajute să treceți peste “osânda porcului” de Revelion.

Rețeta îi aparține pilotului Cezar Osiceanu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro