Urmărește emisiunea live
Rețetă de vedetă: Borș Rusesc by Chef Paul Siserman. E un deliciu!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Chef Paul Sisserman vine cu o propunere delicioasă, special pentru cititorii Spectacola: Borș Rusesc.

Despre istoria și cultura rusească sunt atât de multe de spus. De la Familia Romanovilor și orașul Sankt Petersburg pâna la Dostoievski, ajungând la culinăria rusă și la păstrarea tradițiilor. Bucătăria rusească nu ar trebui ignorată, mai ales pentru cei care iubesc ciorbele. Poate nu odată ați auzit de celebrul borș. E adevărat că încă există o dilema dacă preparatul aparține “mamei Rusia” sau Ucrainei, însă odată ce l-ai gustat pe cel al rusoiacelor, nici nu mai contează, scrie Spectacola.ro.

Istoria borșului rusesc

Înainte de a afla cum puteți pregăti voi un borș rusesc în propria bucătărie, haideți să răsfoim un pic istoria acestui preparat. Poate veți fi surprinși să aflați că sunteți pe punctul de a prepara o rețetă care era tradițională în perioada Romei Antice. Pe atunci, varza și sfecla se cultivau special pentru acest preparat. Există surse care spun că versiunea modernă a borșului a apărut în jurul secolului al XV-lea. Conform uneia dintre legende, primul borș a fost gătit de către faimoșii cazaci în anul 1637 în timpul asediului fortăreței Azov din Sudul Rusiei, ocupată de către armata turcă. Să hrănești 4.000 de cazaci era o reală problemă, astfel că au decis să pună laolaltă tot ce au găsit comestibil. Și tuturor le-a plăcut acest amestec de legume și carne, luând naștere un preparat sub numele de “borș”. Denumirea se presupune a fi o anagramă a unui pește popular denumit “shcherba”. Alte surse, însă, explică numele ca provenind din planta borșevik – unul dintre ingredientele-cheie ale vechii rețete de borș. 

CITIȚI CONTINUAREA PE SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel