Rețetă de pâine turcească la tigaie, un deliciu gata în câteva minute
Iată cum să-ți pregăteși propria pâine în casă, gătită la tigaie.
Dacă vrei să prepari și tu pâinea turcească, ai nevoie de:
500 de grame de făină
150 de ml de lapte cald
150 de ml de apă caldă
1 linguriță de sare (6 grame)
1 lingură de zahăr (10 grame)
2 linguriță de drojdie uscată (7 grame)
3 linguri de ulei de măsline (20 ml).
După gust, pentru dressing: 20 de grame de unt topit și pătrunjel tocat.
Cum se prepară
Într-un castron combinați laptele cald, apa caldă, drojdia uscată și zahărul. Bateți pentru a combina. Amestecați făina și sarea și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă. Apoi continuați să o frământați cu mâinile până obțineți un aluat elastic.
Rulați aluatul și împărțiți-l în șase părți. Fiecare bucată va trebui să aibă forma unei bile mici pe care să o aplatizați cu un sucitor până când ajunge într-o formă rotundă. Încingeți tigaia la foc mediu - înalt. Se pune aluatul timp de câte 1 minut pe fiecare parte (pentru crustă), apoi se întoarce din nou și se lasă la foc mic încă 3, 4 minute până când se umflă. Acum mai trebuie gătită încă 1-2 minute pe fiecare parte.
În final, ungeți fiecare pâine cu unt topit și presărați pătrunjelul tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News