Rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături. Niciun gurmand nu o va refuza
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rețete
Rețete
Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături.

Pentru că a început postul Crăciunului, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani” propune o rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături, foarte gustoasă și hrănitoare.

Ingrediente

500 gr fasole boabe, albă
1 conservă de fasole roșie
3-4 cepe roșii
4-5 ardei roșii, micuți
sare și piper
ulei de măsline
usturoi
zeamă de lămâie
zacuscă
ghebe murate
castraveciori murați

Mod de preparare 

Fasolea se ține la hidratat în apă rece pentru câteva ore sau de seara până dimineața. Apoi se scurge, se clătește și se pune la fiert în apă cât să fie bine acoperită. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, după ce a dat în fiert, apoi se scurge, se clătește cu apă fierbinte și din nou se pune la fiert în apă clocotită. Sfatul lui Vlăduț este să se fiarbă fasolea simplă, fără sare, fără legume.

Fasolea bine fiartă se scurge de apă și se lasă câteva minute. Între timp, se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins și se vor adăuga boabele de fasole în el. Se amestecă puțin pe foc, apoi se lasă la răcit.

Când fasolea este bine răcită, se procesează cu ajutorul unui blender și se transformă în pastă. Se mai adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper, după gust, dar și o ceapă roșie tocată mărunt, exact ca la salata de icre.

Celelalte cepe roșii, 2-3 la număr, se vor coace la cuptor, iar ardeii se vor trage la tigaia unsă cu puțin ulei. 

Se desfac borcanele cu murături, respectiv, zacuscă.

Fasolea bătută se servește decorată cu boabe de fasole roșii, alături de felii de pâine tartinate cu zacuscă, cu mixul de legume coapte și totul alături de ghebe murate și castraveciori murați, notează a1.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel