Rețetă Crăiasa zăpezii, o super-prăjitură de casă. Se face ușor și este foarte gustoasă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
captură foto Youtube
captură foto Youtube
Crăiasa zăpezii este o prăjitură deosebită, perfectă pentru orice ocazie.

Ingrediente prăjitură Crăiasa Zăpezii

pentru blat

7 albușuri
7 linguri zahăr
5 linguri ulei
5 linguri făină
1 linguriță praf copt
 un praf sare

pentru sirop

50 ml lapte
2 linguri zahăr

pentru cremă

7 gălbenușuri
200 g zahăr
700 ml lapte
5 linguri amidon
300 gr unt
150 gr ciocolată neagră
esență vanilie
esență portocală

pentru blatul de biscuiți

150 g biscuiți petit beurre
50 ml lapte
2 linguri zahăr

pentru stratul de frișcă

250 ml smântână lichidă pentru frișcă
50 g ciocolată rasă

Mod de preparare

Mixează albușurile cu un praf se sare până devin ferme. Adaugă zahărul, puțin câte puțin, și mixează până obții o bezea. Adaugă uleiul și încorporează cu ajutorul unei spatule. Adaugă făina și praful de copt și amestecă cu ajutorul spatulei, cu mișcări circulare, cu atenție să nu se lase bezeaua.

Pune  compoziția în tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează. (dimensiune tavă 25*35)

Coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 15 minute. Lasă blatul să se răcească și așază-l apoi pe un platou sau pe un fund. Însiropează blatul cu laptele în care ai dizolvat zahărul.

Pentru cremă, mixează gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul și compoziția devine cremoasa. Adaugă amidonul și mixează, apoi adaugă laptele călduț, puțin câte puțin, mixând ușor, cât să se încorporeze.

Mută compoziția într--un vas, pe aragaz, la foc mic. Amestecă continuu până când crema începe să se îngroașe. Când crema este gata, împarte-o în două părți egale.

În prima parte adaugă 100 g unt și ciocolata topită. Adaugă și esență de portocală și amestecă energic. Acoperă cu folie alimentară și las-o să se răcească. Adaugă crema de ciocolată peste blat și nivelează.

Însiropează biscuiții în laptele în care ai dizolvat zahărul și așază-i deasupra cremei de ciocolată. Peste cealaltă jumătate a cremei de vanilie adaugă 200 g unt și vanilia. Mixează până la omogenizare, acoperă cu folie alimentară și las-o să se răcească.

Întinde crema peste blatul de biscuiți. Mixează smântâna dulce pentru frișcă până devine fermă. Întinde frișca astfel obținută peste crema de vanilie. Rade deasupra ciocolată, astfel încât să acoperi toată suprafața.

Dă-o la frigider peste noapte, apoi tăie prăjitura cu un cuțit bine ascuțit, pe care îl ștergi de fiecare dată, scrie caietulcuretete.com.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel