Data actualizării:
Data publicării:

Rețetă cozonac pufos care se desface fâșii. Este cel mai bun!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dulciuri de casă Măcin
Sursa foto: Facebook Dulciuri de casă Măcin

Dacă vrei să te bucuri de gustul unui cozonac adevărat, ai ajuns unde trebuie. Iată cum se prepară/ Vei repeta această rețetă de cozonac pufos care se desface fâșii.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente 

1 kg făină (cernută din nou înainte de a o folosi)
200 g zahăr
450 ml lapte (cald)
100 g unt cu 80% grăsime
4 ouă
coajă de la o lămâie rasă (dacă nu este tratată chimic)
35 g drojdie proaspătă
15-20 g sare

Umplutură 

500 g nucă (măcinată)
200 g zahăr
250 ml lapte (cald)
2 linguri cacao pudră
esenţă de rom
esenţă de vanilie

Vezi și: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică

Alte ingrediente

ciocolată neagră (dată pe răzătoare sau tocată mărunt)
stafide
rahat (tăiat cubuleţe mici)
mac
zahăr tos

Cum se prepară

Prima dată, te ocupi de cocă. Mai întâi, pregăteşte drojdia, amestecând-o cu puţin zahăr şi apă călduţă sau lapte, pentru a deveni un lichid mai gros. Apoi, în laptele care a rămas, toarnă zahărul şi amestecă până când se topeşte, potrivit stirilekanald.ro.

Într-un bol încăpător, toarnă făina, iar peste ea adaugă drojdia şi ouăle, apoi treptat amestecul de lapte cu zahăr. Spre final, introdu sarea, untul şi coaja de lămâie. După ce totul s-a omogenizat şi obţii o cocă uşor lipicioasă, e necesar să laşi la dospit acest aluat de cozonac.

Vezi și: Budincă de orez cu lapte, rețeta. Cel mai gustos desert făcut în casă

Apoi, adaugă într-un bol nuca, peste care e necesar să torni laptele cald, zahărul şi celelalte ingrediente. Poți pune şi câteva pătrățele de ciocolată neagră, amară, pe care le poţi mărunţi la un aparat special sau le poţi rade, stafide, rahat sau alte astfel de ingrediente. Se omogenizează totul până când se formează crema.

După ce aluatul a crescut, stropeşte blatul de lucru cu puţin ulei, plasează pe el coca ce a crescut şi împarte-o în două. Iei fiecare bucată în parte, o întinzi bine, iar peste ea pui jumătate din cremă şi rulezi, după care așezi acest cozonac cu nucă în tavă. La fel faci şi cu următoarea bucată. Peste, poţi să ungi cozonacii cu ou şi să presari deasupra mac şi zahăr tos. Apoi, laşi cozonacii în tăvi, să mai crească pentru încă 60 de minute.

Vezi și: Ciorbă de murături. Cel mai gustos fel de mâncare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel