Data publicării:
Rețetă COZONAC de Paști, secretele lui Vlăduț: Făina IDEALĂ! Cozonacul crește și nu crapă. La ce să mai fiți foarte atenți
REȚETĂ COZONAC: Vlăduț are nu unul, ci mai multe secrete pentru cozonacul de Paști.
Rețetă COZONAC de Paști. Vlăduț, de la Neatza cu Răzvan și Dani, a dezvăluit mai multe secrete pentru cozonacul de Paști.
Rețetă COZONAC de Paști cu scorțisoară. Secretele lui Vlăduț
Vlăduț a venit astăzi cu un cozonac mai simplu și mai sănătos: cozonacul cu scorțișoară, însă secretele privind făina și ingredientele se aplică pentru orice cozonac.
”Pentru 1 kg de făină- și v-aș recomanda să folosiți acea făină pentru pâine, mai precis tip 650, are un conținut de gluten mai mare și are și deformare mai mare, iar asta înseamnă că aluatul va crește mult mai bine, nu va crăpa la copt- adăugați o linguriță de sare. Aveți nevoie de 150 de gr de ulei, arome de vanilie și coajă de lămâie, aroma principală fiind de la scorțișoară, 50 de gr de drojdie proaspătă și 6 gălbenușuri de ou, zahăr undeva la 150 - 200 de gr de zahăr, nu mai mult. Acestea sunt ingredientele de bază, știm cu toții cum se frământă, trebuie întotdeauna pregătită o maia, asta înseamnă că laptele se amestecă cu drojdia și cu puțină făină, se lasă la crescut, iar apoi se adaugă restul de ingrediente. Aluatul se lasă la dospit, acoperit, la temperatura camerei. Absolut toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, nu avem voie să folosim ingrediente reci sau fierbinți. După 30 de minute, se prelucrează cozonacul. Dintr-un kg de făină ies 2 cozonaci. Împărțiți în patru părți, fiecare două părți se lipesc între ele cu unt și scorțisoară” a spus Vlăduț, la Antena 1, despre rețeta de cozonac de Paști.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News