Data publicării:

Restricții la Acropola din Atena. Grecia va limita numărul zilnic de vizitatori

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Începând din luna septembrie numărul vizitelor la Acropola din Atena va fi plafonat, scopul acestei măsuri fiind reducerea cozilor și a blocajelor, a transmis ministrul grec al Culturii, potrivit AFP. 

Potrivit ministrului grec al Culturii, maxim 20.000 de persoane vor putea să viziteze zilnic monumentul celebru al Greciei. Acestea vor putea beneficia de intervale orare care vor fi alocate de-a lungul celor 12 ore în care situl poate fi vizitat. Sistemul de intervale orare va fi introdus "cu titlu de testare" în data de 4 septembrie, potrivit acestuia.

Decizia are menirea de a proteja monumentul din Atena, vechi de 2.500 de ani, şi de "a îmbunătăţi experienţa vizitatorilor", a mai spus ministrul.

Începând cu data de 1 aprilie 2024, sisteme similare vor fi implementate și în alte situri arheologice din Grecia, a spus ministrul Lina Mendoni.

Elstat, Agenţia Naţionala de Statistică din Grecia, a transmis că în 2022 monumentul a fost vizitate de peste 3 milioane de persoane, iar în 2021 numărul vizitatorilor a fost de 1,2 milioane.

În luna iulie a acestui an, când Grecia s-a confruntat cu valul de căldură, orarul de vizitare a monumentului a fost limitat.

Grecia se bazează pe turism pentru a-și ridica economia după ce mai bine de un deceniu a fost nevoită să facă față unei crize a datoriei publice.

Numărul turiștilor care vizitează Grecia este în continuă creștere, iar autoritățile speră că numărul înregistrat în 2019, de 31,3 milioane de sosiri, să fie depășit, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel