Bădulescu, intervenție fulminantă: O veste PROASTĂ! Hotărârea de astăzi e NULĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Aurelian Bădulescu spune că a fost cerută demiterea prefectului Capitalei.

"Va dau o veste proastă. Din păcate, hotărârea de astăzi este una nulă de drept motiv pentru care prim-ministrul a dispus demiterea lui Cojanu Gheorghe, prefect al Municipiului Bucureşti, deoarece acesta, deşi a fost avizat în plenul Comitetului că anumite hotărâri pe care le pune pe ordinea de zi sunt cu încălcarea prevederilor hotărârii 856 din 2020, acesta a insistat întru încălcarea legii, motiv pentru care duce la nulitatea hotărârii de astăzi. (...)

"A înţeles să depăşească cadrul legal"

Există riscul ca Prefectura să nu emită această hotărâre. Nu era nevoie ca astăzi Comitetul să pună pe ordinea de zi şi să adopte închiderea restaurantelor pentru că în hotărârea 856 a Guvernului din 2020 se spune că odată cu ajungerea la o incidenţă de 3 la mie, de drept, toate unităţile de alimentaţie publică, cu servire în interior, se închid. În tehnica legislativă există o ordine normativă unde spun că legea prevalează şi este supremă oricărui act. Domnia sa, în ciuda acestor chestiuni de evidentă şi a altor chestiuni, respectiv creşele care nu intră  în legea 1 a Educaţiei, a înţeles să depăşească cadrul legal şi să pună pe ordinea de zi aceste chestiuni. (...) Toată lumea în interiorul Comitetului a cerut demiterea prefectului. (...)

Şedinţa a fost condusă de domnul Cojanu. Au intrat reprezentanţii HORECA care au spus că nu li se pare normal să fie aplicat acest tratament. Reprezentantul celor de la HORECA a fost întrebat "care sunt instrumentele punctuale pe care Guvernul vi le pune la dispoziţie de faceţi atâta tărăboi?". Acesta, în faţa tuturor, a spus că nu există niciun astfel de instrument. Singurul instrument este să mergi cu fiecare angajat în parte şi să îl bagi în şomaj tehnic", a declarat Aurelian Bădulescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel