RESTRICȚII în Ilfov. Prefectul a venit cu noi precizări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a vorbit despre situația comunelor din jurul Capitalei care ar putea vedea noi restricții.

„Cele 7 localități unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 3 la mia de locuitori sunt: Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroiești, Dragomirești-Vale, Mogoșoaia și Popești-Leordeni. Vorbim de transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul când vorbim de incidența acumulată a cazurilor. Avem la Bragadiru 3 cazuri într-un cămin de bătrâni și 27 de cazuri în cămin de bătrâni la Popești-Leordeni”, a transmis prefectul, la Digi 24.

„Va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice deschise. Avem interzicerea activității cu publicul a operatorilor care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor sau cafenelelor din hoteluri este permisă doar pentru cei cazați. Interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față-n față din unitățile din învățământ (scenariul 3”, a continuat el.

Măsurile de restricție vor fi în vigoare 14 zile, după care vor fi reevaluate peste 14 zile, a adăugat Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel