Restricții de călătorie în Europa, cerințe de testare Covid-19, în funcție de țară, pentru luna iunie
În timp ce multe țări europene au renunțat la restricțiile de călătorie legate de Covid-19, există unele țări în care este încă obligatoriu testarea persoanelor sau obligativitatea prezentării certificatelor de vaccinare sau de recuperare împotriva Covid-19.
Iată o prezentare generală a restricțiilor de călătorie pentru luna iunie, potrivit publicației Forbes.
Țări din Europa fără restricții de călătorie
În prezent, există 30 de destinații în Europa care nu au restricții privind Covid-19: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia , Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Suedia, Elveția și Regatul Unit.
Țări europene cu restricții de călătorie în vigoare
Următoarele țări au încă restricții de călătorie în Europa:
Estonia – sosirile din afara UE/SEE trebuie să prezinte dovada stării de vaccinare, un certificat de recuperare sau un rezultat negativ al testului sau trebuie să se izoleze timp de 7 zile.
Finlanda – numai persoanele complet vaccinate pot vizita Finlanda, ceea ce include faptul că au avut o vaccinare de rapel în decurs de 270 de zile de la a doua vaccinare. Călătorii nevaccinați nu au voie pentru călătorii neesențiale. Aceste reguli ar putea fi renunțate la sfârșitul lunii iunie.
Franța – în timp ce Franța și-a relaxat multe dintre restricțiile de călătorie, are reguli diferite dacă cineva este vaccinat sau nu și în funcție de țara din care călătorește. Majoritatea țărilor sunt listate verde, din care oamenii pot călători pentru călătorii neesențiale, iar călătorii complet vaccinați pot intra fără cerințe de testare.
Malta — începând cu 6 iunie, nu există cerințe obligatorii de carantină, dar oricine sosește în țară trebuie să dețină fie un certificat de vaccinare, un document de recuperare, fie un rezultat negativ al testului Covid-19.
Țările de Jos — există încă o interdicție de intrare în vigoare pentru toți călătorii care sosesc din afara UE/spațiul Schengen în Țările de Jos, cu excepția celor care pot dovedi că sunt vaccinați sau pot prezenta un certificat de recuperare.
Portugalia – oricine călătorește în Portugalia continentală ar avea nevoie fie de dovada vaccinării, fie de starea de recuperare, fie de un rezultat negativ al testulu . Cu toate acestea, Madeira și Azore și-au ridicat toate restricțiile, indiferent de statutul de vaccinare.
Slovacia — autoritățile slovace permit vizitatorilor care dețin un certificat de recuperare sau de vaccinare și, în unele cazuri mai rare, un rezultat negativ al testului.
Spania – țara a renunțat recent la cerința pentru călătorii care vin din interiorul UE/spațiul Schengen de a prezenta documente referitoare la statutul lor Covid-19. Cu toate acestea, din afara regiunii UE/SEE, călătorii trebuie să prezinte dovada vaccinării, recuperării sau un rezultat negativ al testului - fie PCR luată în 72 de ore, fie antigenul luat în 48 de ore.
Citește și...
Diferența dintre COVID și variola maimuței. Dr. Marinescu: Vorbim de un virus care se transmite greu
Confirmarea primului caz de variola maimuței, în România, la o persoană care a călătorit în străinătate, atrage atenția cu privire nu doar la modul de transmitere, care se realizează prin ”contact direct și prelungit”, cât mai ales asupra măsurilor pe care populația trebuie să le ia pentru a se feri de infectarea cu acest nou virus.
De altfel, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a explicat pentru DC Medical, câteva dintre măsuri, dar și diferențele privind transmiterea variolei maimuței.
”Diferența este foarte mare. Vorbim de un virus care se transmite greu de la om la om, este vorba de un contact prelungit și un contact direct, deci de un focar de familie. Cele mai multe dintre situații înseamnă forme ușoare, care sunt autolimitante și care se rezolvă cu o recuperare completă, de la câteva zile până la câteva săptămâni”, a spus medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a explicat pentru DC Medical.
De altfel, acesta a ținut să sublinieze că nu intră în discuție niciun plan de restricție așa cum a fost în cazul noului coronavirus.
Citește întreaga știre AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News