Restaurantele și hotelurile rămân deschise pentru VACCINAȚII anti-COVID. Cîțu anunță SCHIMBAREA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a spus că i-a cerut lui Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU în sensul în care activitățile din domeniul Horeca să poată continua pentru cei vaccinați, indiferent de rata de incidență și dacă personalul este și el vaccinat.

"Deja am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi să o plasăm în CNSU, prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special Horeca, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanele vaccinate. Indiferent de rata de incidență, persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant daca și cei de acolo sunt vaccinați”, a spus premierul.

Acesta a spus că persoanele vaccinate "nu trebuie penalizate". Florin Cîțu a mai spus că "vorbesc acum despre cine poate merge la restaurant, dacă pot rămâne deschise, nu vorbesc acum de oră (n.r. până la ce oră să rămână deschise restaurantele", urmând să se decidă pe ce variantă se va merge: acces pentru persoanele vaccinate sau acces cu certificat verde, care implică și trecerea prin boală sau testare.

În București, unde infectarea este peste 6 la mie de astăzi, subprefectul a anunțat că cei vaccinați sunt exceptați doar de la libera circulație după ora 20:00, neexistând o prevedere cu privire la accesul lor în spațiile închise, precum cafenele sau restaurante. 

Bucureștiul, infectare peste 6 la mie

În mod oficial, incidența în București astăzi a ajuns la 6,33 la mia de locuitori.

Mariana Ţipişcă, subprefectul Capitalei, a anunţat la Digi24 că şedinţa pentru noile restricţii va avea loc în maximum 48 de ore şi că va fi convocată la propunerea DSP. Conform acesteia, persoanele vaccinate nu ar avea voie să intre nici ele în restaurante sau cafenele, dar vor avea voie să iasă în afara locuinţei şi în afara localităţii, dincolo de ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, zile în care se aplică o carantină de noapte, valabilă de la ora 20:00 până la ora 05:00. Magazinele se vor închide, în aceste zile, la ora 18:00. 

Vezi aici mai multe

Ce se întâmplă cu școlile

"Vrem în continuare să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă. Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut", a mai spus Florin Cîțu.

"Am văzut câteva studii în această perioadă și am văzut o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai mult studii și ar trebui să facem o analiză", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel