Restaurantele, luate cu asalt în Olanda, după ce autoritățile au anunțat noi măsuri de relaxare
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 05 iun, 17:21
WhatsApp
Olanda, noi măsuri de relaxare / Foto: Pixabay
Olandezii au luat cu asalt restaurantele după ce autoritățile au anunțat noi măsuri de relaxare.

Cinematografele, muzeele, teatrele şi restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda, pe fondul relaxării restricţiilor anti-COVID-19 impuse în contextul pandemiei, informează  Agerpres, citând DPA.

Potrivit presei locale, vestea a fost întâmpinată cu entuziasm în toată Olanda. Numeroase restaurante, unde se poate lua din nou masa în interior, aveau sâmbătă toate locurile rezervate, iar în alte locaţii biletele fuseseră epuizate, deşi numărul de clienţi şi de vizitatori este încă limitat. Unele locaţii, cum ar fi Muzeul Van Gogh din Amsterdam, au organizat ceremonii de redeschidere.

"Cultura este cel mai important fundament, iar oraşul a ripostat cu creativitate, inspiraţie şi solidaritate.", a declarat poetul oficial al oraşului Amsterdam, Gershwin Bonevacia, în timpul ceremoniei.

Cinematograful Tuschinski s-a redeschis cu proiecţia filmului "De slag om de Schelde" ("The Forgotten Battle"), care a avut premiera în decembrie 2020, cu o zi înainte ca sălile de cinema să fie închise din cauza unui nou lockdown. Şi centrele sportive şi-au putut primi din nou vizitatorii, iar cei care doresc să bea sau să servească masa în aer liber o pot face de acum până la ora 22.

 

Spania: Românii vaccinați cu ambele doze pot călători fără restricții

Tot mai multe țări anunță, odată cu începutul verii, noi măsuri de relaxare. Călătorii străini care atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum şi cu vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac-Coronavac, vor putea intra fără restricţii în Spania începând de luni, 7 iunie, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen), Agerpres, citând EFE. Precizăm că Spania este pe lista verde a României, deci nu se stă în carantină nici la întoarcere în țară.

De această facilitate nu pot beneficia persoanele care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia, ţări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Deşi neaprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu

G Ad:

VEZI ȘI: Marea Britanie provoacă HAOS. Peste 100.000 de turiști, blocați în Portugalia. Spania riscă pierderi de milioane de euro, iar Macron le cere francezilor să stea acasă

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro