VIDEO. Reporterul CNN Clarissa Ward, agresată în Afghanistan de talibani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Instagram - Clarissa Ward
Instagram - Clarissa Ward
Reporterul CNN Clarissa Ward transmite din Kabul. Aceasta a fost agresată, împreună cu echipa ei, de mai mulți talibani. 

Reporterul CNN Clarissa Ward, care transmite din Kabul alături de echipa sa, a fost agresată de talibani. În imaginile publicate de CNN, surprinse în apropierea aeroportului, se pot observa islamiștii care se folosesc de biciuri și arme albe pentru a-i pedepsi pe cei care nu se încadrează în noul peisaj. 

„Poți auzi focuri de armă la fiecare câteva minute”, spune Ward. 

Echipa de jurnaliști a fost acostată de un taliban furios, care i-a spus reporterului să își acopere fața. Talibanul purta cu el un obiect ce pare a fi un bici. Nici unul dintre bărbați nu dorește să i se adreseze lui Ward, din cauza faptului că e femeie. 

„Americanii sunt de vină”

Prin translatorul echipei, talibanul spune că haosul din Kabul este vina americanilor. Constant se aud focuri de armă din cauza cărora Ward tresare. 

„Uită-te la acești oameni! De ce îi mint americanii și le spun că pot pleca în America? De ce nu îi lasă să rămână pentru a-și ajuta țara?”, a spus unul dintre talibani. 

Mai mulți cetățeni se adună în jurul echipei de televiziune pentru a-i întreba cum pot pleca din țară. Cu toții au documente sau permise care i-ar putea scoate din Afghanistan. Cu toții au fost angajați ai americanilor, pe posturi de translatori și nu pot ajunge la aeroport. 

Echipa a fost agresată

Un moment de adevărată tensiune a fost când unul din luptătorii talibani și-a armat pușca AK-47 și a început să înainteze în mulțime. Câteva momente mai târziu, alți 2 talibani vin spre echipa CNN și încep să îi lovească cu paturile puștilor. Producătorul echipei este lovit grav. Agresorii s-au liniștit doar după ce li s-a spus că jurnaliștii au permisiune de a transmite din teren.

„Noi suntem o echipă de știri, este clar că suntem vestici. Cu toate astea am fost supuși la mai multe agresiuni. Îți imaginezi să fii afgan și să încerci să treci de ei spre aeroport? Nu îmi imaginez cum ar fi posibil așa ceva”, a transmis Clarissa Ward. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de CNN (@cnn)

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de CNN (@cnn)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel